Menu

Ingrediente

+

Pentru somon

Pentru sparanghel

  • Sparanghel 200.0 g

Pentru spanac

  • Baby spanac 125.0 g
  • Ulei de masline 25.0 ml
  • Usturoi 10.0 g

Pentru sos

  • Grasime vegetala tartinabila 150.0 g
  • Usturoi 10.0 g
  • Ceapa verde 100.0 g
  • Piper 3.0 g
  • Sare 15.0 g
  • Faina 150.0 g
  • Smantana lichida 15% grasime 800.0 ml
  • Oua 4.0 buc

Pentru lasagna

  • Foi lasagna 800.0 g
  • Mozzarella 500.0 g
  • Parmezan 100.0 g

Pentru servire

  • Chives 10.0 g
  • Ulei de masline 50.0 ml

Un preparat preferat in toata lumea, lasagna poate fi gatita si in varianta vegetariana, doar cu legume si condimente. Ea se combina perfect cu un vin roze.

...

Mod de preparare

  1. Pentru somon

    • Somonul se fileteaza, se inlatura pielea si se dezoseaza.
    • Se aduce apa la fierbere si se adauga Knorr Concentrat de Legume. In supa obtinuta adaugam coaja de lamaie, lime, ulei de masline si potrivim la gust cu sare si piper.
    • Posam bucatile de somon in supa timp de 2 minute, dupa care le asezam intr-o sita ca sa se scurga.
  2. Pentru sparanghel

    • In aceeasi supa cu aroma de lamaie si peste, blansam bucatile de sparanghel, pe care apoi le racim in apa rece cu gheata, apoi se lasa la scurs.
  3. Pentru spanac

    • Incalzim o tigaie fierbinte, adaugam ulei de masline si usturoi bucati, asezam deasupra baby spanacul proaspat, amestecam si inlaturam imediat de pe foc, caldura tigaii fiind suficienta pentru finalizarea gatirii.
  4. Pentru sos

    • Incalzim o tigaie, adaugam grasime vegetala tartinabila, calim feliile de usturoi si ceapa verde timp de 1 minut, urmand sa adaugam sparanghelul taiat bucati si continuam gatirea inca 1 minut. Asezonam cu sare si piper. Optional scoatem bucatile de usturoi.
    • Adaugam faina peste si calim amestecand continuu. Stingem compozitia cu supa fierbinte si lasam sa se omogenizeze sosul.
    • Amestecam smantana lichida cu galbenusuri de oua si adaugam compozitia treptat in sos.
  5. Pentru lasagna

    • Adaugam foile de lasagna timp de 0.5 - 1 minut in supa baza ca sa se inmoaie, lasam la scurs, dar nu suprapuse, pentru a nu se lipi.
    • Intr-un vas uns cu grasime vegetala tartinabila montam straturi de foi de lasagna, aleatoriu bucati de somon posat, spanac, mozzarella data pe razatoare si sosul cremos cu ceapa, usturoi si sparanghel. Ultimul strat va contine capetele de sparanghel blansate si parmezan.
    • Se gateste acoperit timp de 40 de minute la 185°C si apoi 10 - 15 minute gratinam neacoperit.
  6. Pentru servire

    • Preparatul se serveste portionat, fierbinte si optional cu o vinaigrette din ulei de masline, suc de lamaie si lime si frunze de chives.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu