Menu

Bucataria munteneasca a primit de-a lungul vremii numeroase influente care au definit modul in care combinam alimentele in ziua de astazi. Preparatele muntenesti se caracterizeaza prin diversitate, ingeniozitate si delicatete, cu influente grecesti, orientale, frantuzesti si italienesti.

Aceasta bucatarie foloseste un sortiment variat de carne, legume, peste, lapte, paste fainoase si fructe. Primul fel de mancare, ciorba, se prepara din carne de pasare si de vaca, dar si din legume. Se acreste cu bors si se condimenteaza cu leaustean pentru o savoare inedita. Sosurile se prepara cu rosii proaspete vara si bulion pe timp de iarna. Salatele se amesteca cu maioneza si legume proaspete sau fierte, impreuna cu fructe, oua si branzeturi.

Cele mai apreciate preparate specifice bucatariei muntenesti sunt: ciorba de burta, ciorbele din carne de vaca, sarmalele cu mamaliguta, mititei, fripturile pe gratar, iar la desert budinci din paste fainoase, placinte si papanasi.

Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu