CHEFS STORIES iti aduce povestile bucatarilor profesionisti din Romania, din experienta lor, spuse chiar de ei! Incepand din luna mai 2019, prin newsletterul Unilever Food Solutions primesti in fiecare luna episoade noi: aboneaza-te si tu aici.
In episodul 1 intram in bucataria lui Chef Daniel Cheregi!
Chef Daniel Cheregi: 25 de ani de povesti culinare
Chef Daniel Cheregi, bucatar sef la restaurantul Merlot din Timisoara, pentru CHEFS STORIES: cele mai importante ingrediente intr-o cariera de bucatar profesionist.
Chef Daniel Cheregi a inceput ca patiser dar a simtit de la inceput ca locul sau este, de fapt, in bucatarie, printre tigai incinse! A terminat scoala profesionala economica in 1993 si a lucrat intr-un bufet de incinta. Apoi a devenit bucatar la Hotel Continental. A lucrat si la Domeniul Herneacova si la Casa Bunicii, iar acum este Bucatar-Sef la Restaurantul Merlot.
O cariera in domeniul HoReCa se construieste si iesind din bucatarie, punand pret pe relatiile profesionale cu alti bucatari profesionisti. Chef Daniel Cheregi a ramas prieten cu Miki Vartop si Nicolae Gustere, alaturi de care a castigat medalia de aur la Belgrad, in 2011, la Golden Balkan Chef.
1. Fa tot ceea ce poti in orice moment din cariera ta. Chiar daca peste timp ti-ai dori sa schimbi ceva, cel mai important este sa dai totul pentru o farfurie, un eveniment, sa fii mandru de tine, sa fii cea mai buna versiune a ta la momentul respectiv!
2. Nu accepta jumatati de masura la tine sau la ceilalti. E vital sa iti formezi bazele bucatariei, sa existe disciplina si multa rabdare pana la a ajunge Chef.
3. Bucataria este locul unde te poti exprima: pregateste preparatul tau, cu gustul tau, cu amprenta ta! Provocarea este sa iei un preparat simplu, ieftin, pe care toata lumea il da la o parte si tu sa reusesti sa il duci la stadiul de Regina sau Rege.
4. Platingul conteaza, dar gustul este cel mai important! Creeaza feluri de mancare cu un gust extraordinar si un plating de efect chiar si din ingrediente simple.
5. Cand pregatesti un dish, fa-l de calitate superioara, dar cat se poate de repede. Creeaza-l pentru a genera in clientul tau acele trairi si senzatii care il determina sa spuna „Wow!”.
Cand te poti numi bucatar profesionist? Cand stii sa gatesti si fara o reteta dar gustul sa-ti iasa, si preparatul, la fel, tot timpul… cand prepari o reteta fara reteta.
6. Ca bucatar-chef stii ca succesul unui restaurant tine si de food cost. Evita pierderile, gestioneaza resursele cu responsabilitate si foloseste ingredientele in totalitate, 100%.
7. E o diferenta mare intre a face cateva farfurii bune pana la a conduce un restaurant. Trebuie sa stii sa descoperi si sa cresti calitatile bucatarilor tai.
8. Un mediu placut de lucru este atunci cand toata lumea este concentrata la ce face. Echipa trebuie sa fie una cu spirit competitiv.
Pentru Chef Daniel Cheregi, un bucatar profesionist are urmatoarele 5 caracteristici:
- este serios
- este de cuvant
- este punctual
- este implicat
- il pasioneaza bucataria
Un bucatar profesionist are alaturi familia, ca inspiratie si suport.
9. Invata constant! Continua sa participi la cursuri si competitii in fiecare an. Este important sa lucrezi in afara bucatariei tale: inveti sa te adaptezi, iar iesind din zona ta de confort sa iti dezvolti o puternica forta interioara! Nu conteaza daca pierzi sau castigi, important este sa fii acolo, cu toate emotiile specifice unei competitii.
10. Cunoaste oameni noi, fa-ti conexiuni cu alti bucatari profesionisti. O sa te poti sfatui cu ei, iti expui know-how-ul dar si inveti ce poti imbunatati de la ei. Obtii o alta perspectiva.
Nu rata Sezonul 1 CHEFS STORIES Romania!
Asigura-te ca esti abonat la newsletter si primesti nu numai urmatoarele episoade CHEFS STORIES, dar si inspiratie, retete si evenimentele comunitatii.
-
Nu rata Sezonul 1 CHEFS STORIES Romania!
Asigura-te ca esti abonat la newsletter si primesti nu numai urmatoarele episoade CHEFS STORIES, dar si inspiratie, retete si evenimentele comunitatii.
Vrei sa vezi acum trailerul oficial al urmatorului episod? Intra pe canalul de YouTube.
Ce vei obține
- Acces către cursuri gratuite pentru bucătari
- Rețete și ponturi de la chefi din întreaga lume
- Cele mai recente trenduri culinare