2019 a adus exclusiv in Newsletter-ul Unilever Food Solutions sezonul 1 din CHEFS STORIES Romania. Am intrat in bucatariile a 5 Chefi si le-am aflat secretele, inspirandu-ne din zeci de ani de cariera.
Prin newsletter comunitatea bucatarilor din Romania primeste retete, sfaturi, noutati, iar acum si episoadele dedicate CHEFS STORIES. Ce recomandari au chefii experimentati pentru bucatarii la inceput de drum?
Cum a fost pana acum la filmari?
Am ras. Am devenit nostalgici. Am vorbit despre ingredientele care aduc succesul in bucatarie, dar si despre greselile din care au invatat.
Comunitatea digitala #ChefsForChefs a avut ca invitati pana acum 6 bucatari profesionisti din Romania. 6 bucatari caracterizati de dragostea pentru arta culinara si cu deschidere de a impartasi din experienta lor. Cu nostalgie, cu dorinta de perfectionare, cu zambete.
Am aflat ca domeniul culinar tine de iubirea de a gati, de munca de zi cu zi, de o echipa cu care sa lucrezi bine, de calitatile de manager, de dorinta de a invata iar si iar de la Chef Daniel Cherergi, Chef Marian Zancianu, Chef Stefan Popescu, Maestru in Arta Culinara Sorina Dunac, Corporate Chef Ciprian Nicolescu si Maestru in Arta Culinara Nicu Gustere.
EPISODUL 1 Chef Daniel Cheregi - 25 ani de poveste
E important sa lucrezi in afara bucatariei tale, sa iesi din zona ta de confort. E important sa cunosti oameni noi, sa iti faci conexiuni, sa te poti sfatui cu alti bucatari profesionisti, asa inveti ce poti imbunatati si vezi o alta perspectiva. E important gustul, dar si platingul, cat si parerea clientului si gestionarea resurselor si a bugetelor in bucatarie, ne-a marturisit Chef Daniel Cheregi.
EPISODUL 1 Chef Daniel Cheregi
- Greseala din care a invatat: Faptul ca la o competitie nu s-a pregatit suficient si, deci, a pierdut.
- A zambit cand ne-a povestit despre: Fosta lui colega, doamna Cornelia, care i-a pus bazele tehnicilor in cofetarie si patiserie si despre colaborarea cu Nicolae Gustere, alaturi de care a lucrat la Domeniile Herneacova.
- Ce i-a marcat succesul: faptul ca pus pret pe relatiile dintre bucatari. De exemplu, alaturi de prietenul sau, Nicolae Gustere, si alaturi de Miki Vartop a castigat medalia de aur la Golden Balkan Chef.
- Nu ar putea sa lucreze intr-o echipa din care lipsesc: seriozitatea, punctualitatea, implicarea, pasiunea.
- Socul din bucatarie: Faptul ca la inceput nu stii ca in aceasta meserie nu ai sarbatori, weekend sau prea mult timp liber.
ABONEAZA-TE AICI LA NEWSLETTER SI VEZI INTREG EPISODUL 1
EPISODUL 2 Chef Marian Zancianu - 10 ani de cariera
Libertatea de a-ti cultiva creativitatea, relatiile profesionale de colaborare, perserverenta de a exersa si experimenta mereu noi gusturi, dorinta de a invata mereu si exprimarea creativitatii, precum si ceea ce isi doresc clientii, toate se imbina in felul in care Chef Marian Zancianu vede lucrul in bucatarie.
EPISODUL 2 Chef Marian Zancianu
- Greseala din care a invatat: faptul ca inainte, in bucatarie se invata la “lucrul de jos”, el oferind tinerilor sansa de a lucra direct “la linie”.
- A zambit cand ne-a povestit despre: Mistery Diner, cinele speciale pe care le organizeaza la Little Texas.
- Ce i-a marcat succesul: Faptul ca se simte familiar, ca se simte ca acasa in bucatarie.
- Nu ar putea sa lucreze intr-o echipa din care lipsesc: oamenii pasionati de bucatarie, colaborarea dintre toti cei implicati, creativitatea, libertatea de a experimenta si lucrul in echipa.
- Socul din bucatarie: Nu din bucataria sa, insa faptul ca inca exista bucatarii in care comunicarea dintre client si bucatar nu se intampla, legatura pe care el o considera vitala.
ABONEAZA-TE AICI LA NEWSLETTER SI VEZI INTREG EPISODUL 2
EPISODUL 3 Chef Stefan Popescu - 20 de ani de experienta in bucatarie
Alegerea experientelor noi in gatit, perfectionarea constanta, multumirea clientului, dorinta ta a invata tehnici noi de gatit, chiar de la sursa, in bucatariile profesioniste din alte tari, respectul pentru folosirea resurselor, alegerea ingredientelor proaspete, de sezon si curiozitatea de a invata sunt elementele pe care Chef Stefan Popescu pune pret.
EPISODUL 3 Chef Stefan Popescu
- Greseala din care a invatat: Daca nu ii iese un preparat asta il motiveaza sa faca mai mult, mai bine.
- A zambit cand ne-a povestit despre: respectul de a crea meniul special pentru clientul care te cauta.
- Ce i-a marcat succesul: Inceputul in bucatariile unui hotel de succes, sub Sous-Chef-ul de la Hotelul Marriott.
- Nu ar putea sa lucreze intr-o echipa din care lipsesc: energia pozitiva, pasiunea pentru meserie, placerea de a gati, atentia la produse, respectul pentru resurse, gatitul cu inima, zambetul.
- Socul din bucatarie: Faptul ca la unul din schimburile de experienta din alte tari, mai precis in Portugalia, a fost pus sa suplineasca pe cineva, desi el era acolo doar pentru a invata.
ABONEAZA-TE AICI LA NEWSLETTER SI VEZI INTREG EPISODUL 3
EPISODUL 4 Chef Sorina Dunac - de la invatatoare la Maestru in Arta Culinara
Cursurile de specializare, dragostea si pasiunea pentru gatit, exigenta in bucatarie, dorinta de a invata, curiozitatea de a intreba, de a descoperi noi tehnici culinare, respectul fata de meniurile traditionale, folosirea ingredientelor proaspete precum si buna gestionare a resurselor si a oamenilor in bucatarie sunt criteriile dupa care Maestrul in Arta Culinara, Sorina Dunac, si-a ghidat cariera.
EPISODUL 4 Chef Sorina Dunac
- Greseala din care a invatat: Primul control Sanepid, cand nu avea experienta si nu era in conformitate cu regulile. Dupa control a exprimat cerintele in fata angajatorului si de atunci este mereu pregatita.
- A zambit cand ne-a povestit despre: ceaiul de zahar ars si esenta de rom, pe care il pregatea tatatl sau, primul bucatar de la care s-a inspirat.
- Ce i-a marcat succesul: Propunerea de a lucra timp o saptamana la Hotel Victory, care a fost startul carierei sale.
- Nu ar putea sa lucreze intr-o echipa din care lipsesc: dragostea de a gati, dorinta de a fi la curent cu trendurile si noutatile, dorinta de a experimenta, exigenta.
- Socul din bucatarie: A gatit mult timp in Germania, unde provocarea a fost sa creeze meniuri cu gust, ingredientele fiind asemanatoare. A socat-o limbajul, adesea prea dur, al bucatarilor romani.
ABONEAZA-TE AICI LA NEWSLETTER SI VEZI INTREG EPISODUL 4
EPISODUL 5 Chef Ciprian Nicolescu - 30 de ani de cariera alaturi de cei mai buni Chefi
Dezvoltarea capacitatilor maganeriale, siguranta alimentara, stapanirea tehnicilor de gatit, alegerea unor mentori buni, de calitate, de la care sa inveti, ale unor scoli si institute prestigioase, provocarile constante de a gestiona atat o bucatarie ce pregateste meniuri pentru 4000 de oameni, cat si una pentru 100 de oameni, atitudinea echipei, seriozitatea, tenacitatea si asumarea meseriei de chef sunt detaliile pe care Corporate Chef Ciprian Nicolescu ni le-a prezentat drept cruciale.
EPISODUL 5 Chef Ciprian Nicolescu
- Greseala din care a invatat: A invatat din orice greseala si critica, si spune ca nu au fost putine. De la carnea arsa, pana la calcularea gresita a cantitatilor pentru meniuri.
- A zambit cand ne-a povestit despre: Neurogastronomie, pasiunea sa de 8 ani, care il ajuta sa creeze povesti si impletiri de gusturi incredibile in farfurii.
- Ce i-a marcat succesul: Absolvirea Institutului Culinar din Germania, fapt ce a atras colaborari cu multi Chefi din restaurante cu stele Michelin.
- Nu ar putea sa lucreze intr-o echipa din care lipsesc: dragostea de a gati, dorinta de a invata mereu, capacitatile manageriale, siguranta alimentara, munca, munca, munca.
- Socul din bucatarie: Prima bucatarie in care a lucrat l-a ingrozit. Era mare ca o uzina si doar in bucataria centrala lucrau 137 de bucatari, 500 de bucatari per total.
ABONEAZA-TE AICI LA NEWSLETTER SI VEZI INTREG EPISODUL 5
EPISODUL 6 Chef Nicu Gustere - Cheful propus de comunicatea #ChefsForChefs
EPISODUL 6 Chef Nicu Gustere
- Inceputul: A fost in 1993, cand a intrat in bucataria restaurantului Amendola din complexul Termal, alaturi de tatal sau, Maestru in arta culinara.
- Preparatul semnatura: Lumea din Timisoara il stie pentru pate-ul de fazan, pe care il face de 20 de ani.
- Ingredientele succesului: Niciodata banii nu au fost prioritari, ci legatura sufleteasca pe care o are cu „pravalia”. Inca se ghideaza dupa unul dintre sfaturile primite de la tatal lui: problemele de la lucru sunt la lucru, problemele de acasa sunt acasa.
- Importanta familiei: Lucreaza alaturi de tatal sau in bucatarie, sotia il sustine in fiecare moment, iar fica de 16 ani se implica in diferite actiuni gastronomice si il ajuta.
ABONEAZA-TE AICI LA NEWSLETTER SI VEZI INTREG EPISODUL 6
Lucrezi in industria HoReCa si inca nu te-ai inscris? Aboneaza-te la newsletter si fii sigur ca vei primi toate episoadele. Fii la curent cu noutatile comunitatii #CHEFSFORCHEFS abonandu-te la Newsletter-ul Unilever Food Solutions aici:
Nu rata Sezonul 1 CHEFS STORIES Romania!
Asigura-te ca esti abonat la newsletter si primesti nu numai urmatoarele episoade CHEFS STORIES, dar si inspiratie, retete si evenimentele comunitatii.
-
Nu rata Sezonul 1 CHEFS STORIES Romania!
Asigura-te ca esti abonat la newsletter si primesti nu numai urmatoarele episoade CHEFS STORIES, dar si inspiratie, retete si evenimentele comunitatii.
Ce vei obține
- Acces către cursuri gratuite pentru bucătari
- Rețete și ponturi de la chefi din întreaga lume
- Cele mai recente trenduri culinare