Mancarea fast food a devenit mai sofisticata. Un hamburger este facut din carne de calitate, servit cu ingrediente precum trufe rase. Exista pana si posibilitatea de a inlocui blatul standard de pizza cu aluat din soia sau kamut. De asemenea, asocierile culinare neobisnuite devin din ce in ce mai populare. Gandeste-te la painea indiana umpluta cu pui mediteranean si tzatziki sau congee chinezesc cu galbenus afumat si trufe.
Acest nou tip de fast food atrage o multime de pasionati de mancare. Acestia cer feluri de mancare rapide, creative si gustoase, preparate cu ingrediente de calitate, care sunt in acelasi timp si sanatoase. Clientii vor sa se bucure de o masa rapida, dar nu vor sa se simta vinovati daca au consumat prea multe calorii. Uite cateva sfaturi pentru conceptul tau de fast food:
- Adauga in meniul tau cel putin un preparat vegetarian. Astazi, legumele sunt vazute ca produse la moda, deseori scumpe. Incearca broccoli caramelizat, piure cremos de anghinare sau legume radacinoase crocante.
- Ofera varianta "ca acasa". Este in regula daca integrezi in reteta ta produse gata facute cumparate, dar asigura-te ca restul ingredientelor sunt de calitate, gatite in casa. Varianta home-made este proaspata si sanatoasa, si iti permite sa iti lasi amprenta asupra preparatului.
- Gateste incet/lent si serveste rapid. Gourmet Fast Food se serveste rapid, cu toate acestea, necesita o multime de timp si atentie pentru a alege produse de calitate superioara.
- Gandeste-te la nivel global. Fast-Food-ul actual este de fapt o mare oala de arome. Taco-urile mexicane pot fi umplute cu ingrediente coreene, iar specialitatea flamanda "Flammkuchen" poate fi asezonata cu condimentul italienesc nduja.