UniChef este un proiect educational sustinut de Unilever Food Solutions Romania, prin care bucatarii invata in mod practic de la trainerii din comunitate, despre ultimele noutati din piata, tehnici de preparare, trenduri internationale, dobandesc cunostinte si afla mai multe informatii din domeniul HoReCa pentru a deveni adevarati artisti ai gastronomiei!
In 2023, competita UniChef CUP aduce in prim plan 8 dintre cei mai talentati bucatari din comunitate care vor concura pentru marele premiu: UN TRAINING CULINAR LA CENTRUL DE EXCELENTA UNILEVER DIN GERMANIA.
Cei 8 bucatari din cele doua regiuni ale tarii, care s-au calificat in etapa finala sunt:
- Alexandru Florin Ciurea – Domeniul Orlandea, Sibiel
- Danut Andrei Bulz – Royal Bistro, Bistrita
- Florin Lucian Petcu – Restaurant Merlot, Timisoara
- Walter Danciu – Restaurant Ribs Grill, Timisoara
- Alexandru Dobrin – Hotel Novotel, Bucuresti
- Alin Marian Ciobanu – Sky Blue Hotel & Spa, Paulesti – Ploiesti
- Mihai Ghica – Restaurant Floarea Soarelui, Brasov
- Mihai Robert Petre – Restaurant Floarea Soarelui, Brasov
UniChef CUP si Meniurile Viitorului
O lume in continua schimbare aduce cu sine si o serie de modificari in alimentatia oamenilor, iar bucatarii profesionisti adapteaza meniul si stilul lor de gatit noilor cerinte ale clientilor. Asadar, anul acesta, UniChef CUP este construit in jurul Meniurilor Viitorului, un proiect prin care Unilever Food Solutions a identificat 8 tendinte noi in industria alimentara, precum Bucataria Traditionala Moderna, Meniuri cu Risipa Alimentara Redusa sau Noul Mod de a Imparti. Profita de tendintele care iti vor mentine afacerea competitiva si descarca brosura de mai jos.
Inregistrarile s-au terminat. Multumim celor care au participat la eveniment!
2 demonstratii culinare de exceptie sustinute de Chef Giuseppe Buscicchio si Chef Robert Voicu
In cadrul evenimentului, Chef Giuseppe Buscicchio impreuna cu Chef Robert Voicu vor pune in practica 2 trenduri din Meniurile Viitorului unde vor gati 2 preparate inedite.
Prima demonstratie culinara face parte din categoria preparatelor care, gatite cu maiestrie de bucatarul chef Giuseppe Buscicchio, nu creeaza risipa alimentara. Este vorba despre un preparat de peste in forma de terina, in care pestele este gatit intreg, pentru a pastra gustul si savoarea ingredientelor, iar chef Giuseppe va pregati un plating pe masura, pentru a satisface atat simtul estetic cat si papilele gustative.
Giuseppe Buscicchio se mandreste cu colaborari in structuri hoteliere importante precum Hotelul Four Season din Milano. In 2010 a fost selectat drept cel mai bun bucatar emergent din sudul Italiei. Este profesor in numeroase scoli italiene de gatit unde preda cursuri profesionale bucatarilor. In 2014 s-a alaturat Unilever Food Solutions Italia, aducand bucataria sa simpla si concreta, care combina gusturi echilibrate si arome neobisnuite.
A doua demonstratie culinara va fi sustinuta de Chef Robert Voicu, reprezentantul de seama Unilever Food Solutions Romania. Cu o vasta experienta in arta culinara, mult entuziasm si dorinta de adaptare la noile trenduri, Chef Robert Voicu ne va introduce in Bucataria Traditionala Moderna, printr-un preparat care este la fel de gustos precum si suna! Reteta consta in muschiulet de porc gatit sous vide cu sos vanatoresc cu mamaliga gratinata, infuzata cu cimbru, plus inca cateva elemente interesante, de la texturi, pana la diverse culori si gusturi inedite pe care poti sa le descoperi, in cadrul demonstratiei culinare.
Este un moment important in care trebuie sa fii prezent la eveniment si sa te bucuri de magia chefilor. Te invitam astfel, pe 5 noiembrie sa iei parte la cele 2 demonstratii culinare de exceptie. Rezerva-ti si tu un loc, completand formularul de mai sus.
Nu rata demonstratia culinara „The Vegetarian Butcher” sustinuta de Chef Munti!
Duminica, 5 noiembrie, Chef Mihai Munteanu (Munti) este prezent la standul The Vegetarian Butcher din cadrul Foodservice & Hospitality Expo, sa gateasca si sa te incante cu preparate pregatite cu produsele vegetariene si vegane din gama The Vegetarian Butcher. Te asteptam de la ora 12:30 sa iei parte la demonstratia culinara si sa degusti din bunatatile pe care le va pregati!
Mihai Munteanu alias Chef Munti activeaza pe piata HoReCa din Romania inca din 2015, dupa ce s-a intors din Marea Britanie unde si-a inceput cariera de bucatar. De atunci a participat activ atat in cadrul restaurantelor pe care le manageriaza cat si in piata de street food din tara, detinand doua dintre cele mai bine cotate food truck-uri la nivel national. In prezent, il gasim gatind la JO Lounge si Los Amantes in capitala.
Descopera alternativele gustoase, chiar si pentru consumatorii de carne, pe baza de plante de la #TheVegetarianButcher in cadrul demonstratie culinare, duminica pe 5 noiembrie de la ora 12:30.
Multumiri colaboratorilor si partenerilor nostri!
UniChef CUP nu ar fi posibil fara prezenta si implicarea membrilor juriului, astfel ca anul acesta ii vom avea alaturi pe Chef Ciprian Nicolescu, Chef Liviu Preda, Chef Henrik Sebok, Chef Cristian Dumitru si Chef Stefan Popescu. Acestia vor fi alaturi de cei 8 finalisti, cu sfaturi valoroase si ii vor inspira sa dea tot ce au mai bun in competitia UniChef CUP 2023.
Ca in fiecare an, ne bucuram sa avem alaturi de noi parteneri care ofera sprijin, dau dovada de implicare si sunt alaturi de bucatari: Diversey Romania, Crama Hamangia, Ultragreens, Leida, Chef Works si Thermomix.