Ora 20:00
Juriul a deliberat și avem clasamentul final. Conform punctajului, clasamentul arată astfel:
- Andrei Bulz
- Brian Andreas Bălu
- Adrian Dumitrean
- Manu Michelbach
- Florin Petcu
- George Burcă
- Vlad Teaha
- Domokos Bandi
Felicitări tuturor semifinaliștilor!
Ora 18:00
Prima semifinală UniChef CUP 2025 s-a încheiat! Iată ce spun cei trei jurați despre competiția de azi.
Chef Cornelia Ghișoi: „Concurenții ar trebui să țină cont că sunt într-o competiție, iar preparatele ar trebui să se ridice la standardele acesteia, nu la cele dintr-un meniu de restaurant. Mă bucur să văd, însă, o evoluție la cei care au concurat și anul trecut.”
Chef Ciprian Nicolescu: „Din păcate, am sesizat astăzi greșeli inacceptabile pentru un concurs și am simțit la unii semifinaliști lipsa unei baze solide. De aceea este important ca în bucătărie să treci prin toate secțiile: de la legume, la paste, salate, carne, filetarea peștelui. Programul de mentorat va încerca să acopere aceste goluri.”
Chef Nico Lontras: „M-am bucurat să văd concurenți cu potențial, concurenți care încearcă și la care putem îmbunătăți tehnicile. Am întâlnit azi trei tipuri de semifinaliști: bucătari fără exercițiu, semifinaliști care au mers pe varianta sigură, fără să se complice și bucătari cu tehnici complexe, pe care, din păcate, nu le-au putut stăpâni. Cu ultimele două categorii se poate lucra. Și aici cred că programul de mentorat vine în sprijinul lor.”
Ora 17:30
De emoțiile competiției a trecut și ultimul concurent de azi, Vlad Teaha! Descoperă cum a fost pentru el prima semifinală!
„Competiția mi-a trezit emoții puternice. A fost frumos, unic. La preparat cred că aș fi putut da un gust mai bun. Mi-a lipsit sarea. Juriul a fost foarte corect.” - Vlad Teaha
Ora 17:20
Vezi cum a fost pentru Manu Michelbach semifinala UniChef CUP 2025!
„Față de anul trecut, cred că a fost mult mai bine. Am fost mult mai concentrat și m-am încadrat în timp. Consider că sunt aspecte care puteau fi îmbunătățite, pentru că am avut mici scăpări. Legat de jurizare, nu am nimic de obiectat, cred că a fost una corectă.” - Manu Michelbach
Ora 16:50
Vlad Teaha, ultimul concurent de astăzi își montează preparatul.
Ora 16:35
Manu Michelbach se pregătește de jurizare. Iată cele patru farfurii pe care le-a pregătit!
Ora 15:40
Cu doar doi ani de experiență în arta culinară, Vlad Teaha pășește în prima sa competiție! Fascinat de emisiunile culinare, a început să gătească în propria sa bucătărie, descoperindu-și astfel chemarea.
Ora 15:30
Competiția a început și pentru Manu Michelbach! Acesta activează în domeniu de aproximativ nouă ani, pasionat fiind de bucătăria franțuzească. Rămâne să vedem cum i s-a părut semifinala de astăzi!
Ora 15:15
George Burcă, al șaselea semifinalist, a trecut și el de jurizare. Iată ce ne-a împărtășit!
„Am mari emoții. Nu sunt foarte mulțumit de cum mi-a ieșit preparatul. Știu că am avut anumite greșeli. Jurizarea a fost corectă, constructivă. De aceea îmi și plac competițiile, pentru că mă ajută să mă dezvolt.” - George Burcă
Ora 15:00
Află cum i s-a părut competiția de astăzi lui Florin Petcu.
„A fost o competiție grea. Am avut mari emoții, mai ales la jurizare, fiind în fața unor nume grele din gastronomia românească. Dar cred că acesta e farmecul competițiilor. Sunt mulțumit de cum m-am încadrat în timp și de preparatul final. Totul a mers bine.” - Florin Petcu
Ora 14:50
Juriul evaluează preparatul gătit de George Burcă.
Ora 14:45
George Burcă montează cele patru farfurii.
Ora 14:30
După ce a finalizat preparatul, Florin Petcu merge spre masa juriului.
Ora 14:25
Ora 14:00
Cu numeroase medalii de aur la competiții internaționale, Chef Cornelia Ghișoi își propune să pună în valoare tradițiile culinare românești: „Respectul pentru ingredientele locale și tradiții este fundamentul pe care construim inovația.”
Astăzi, este gata să descopere preparate inedite realizate cu ingredientele de calitate, tehnici moderne și multă creativitate.
Ora 13:50
Ești curios cum a fost semifinala de azi pentru Adrian Dumitrean? Uite ce ne-a mărturisit!
„Am fost luat prin surprindere de cât de repede s-a scurs timpul. Per total, sunt mulțumit de cum mi-a ieșit preparatul, dar aveam așteptări mai mari de la mine. Totuși, a fost prima mea competiție, dar cu siguranță voi mai participa pentru că mi-a plăcut foarte mult! Juriul a fost comunicativ și mi-a oferit sfaturi utile pentru viitor.” - Adrian Ilie Dumitrean
Ora 13:40
Cronometrul a pornit și pentru George Burcă, bucătar cu o experiență de peste 15 ani. De la bunica sa a moștenit dragostea și respectul pentru bucătărie, însă steak-urile și gastronomia franțuzească îi stârnesc cel mai mare interes.
Ora 13:30
Florin Petcu a început deja să pregătească preparatele care vor ajunge pe masa juraților. Pentru Florin aceasta este a doua participare în competiția UniChef CUP, după ce, anul trecut a obținut locul al III-lea în finală. Pasiunea pentru bucătărie și-a descoperit-o accidental în Italia în urmă cu 15 ani. Așa explică și pasiunea pe care o are pentru tot ce înseamnă gastronomia italiană.
Ora 13:05
Andrei Bulz a scăpat de emoțiile jurizării! Iată cum a fost experiența de azi pentru el!
„Prima parte a competiției a fost foarte intensă pentru că am avut un preparat complex și am vrut să mă asigur că reușesc să-l finalizez la timp. Sunt deja la a doua experiență UniChef CUP. Întotdeauna am emoții, dar de asta îmi plac competițiile, pentru că mă scot din zona de confort. Am mare încredere în chefi și știu că jurizarea va fi una corectă.” - Andrei Bulz
Ora 13:00
După ce a finalizat preparatul, Adrian Dumitrean merge spre masa juriului.
Ora 12:50
Andrei Bulz montează preparatul și este gata să îl prezinte juriului.
Ora 12:30
Uite cum se descurcă la banc Adrian Ilie Dumitrean și Andrei Bulz!
Ora 12:15
Descoperă și primele impresii ale lui Brian Andreas Bălu!
„A fost o competiție foarte strânsă, cu bucătari buni. Am avut emoții la început, însă odată ce am început să gătesc m-am concentrat doar pe ceea ce aveam de făcut. Cred că preparatul mi-a ieșit chiar mai bine decât cel din etapa preliminară. Jurizarea a fost foarte amănunțită, făcută de bucătari pe care îi apreciez și urmăresc de multă vreme.” - Brian Andreas Bălu
Ora 11:40
La 11:40 a intrat în competiție și Andrei Bulz.
Ora 11:30
Adrian Ilie Dumitrean, al treilea concurent din semifinala de astăzi, intră acum în bancul de lucru.
Ora 10:50
Primul concurent care a finalizat preparatul și a trecut de etapa jurizării este Domokos Bandi. Iată cum i s-a părut semifinala UniChef CUP 2025!
„Am reușit să reproduc preparatul cu care m-am înscris în proporție de 70%, întrucât nu m-am încadrat în cele 70 de minute pe care le-am avut la dispoziție. Juriul mi s-a părut atent la detalii, iar urmărind expresiile lor, mi-am dat seama exact unde am greșit.” - Domokos Bandi
Ora 9:40
Al doilea concurent, Brian Andreas Bălu a început competiția la 09:40. Brian este din Cluj-Napoca, are 9 ani de experiență în bucătărie, iar cel mai mult îl pasionează gastronomia franțuzească.
Ora 9:30
La 09:30 a intrat în bancul de lucru primul concurent. Domokos Bandi lucrează de peste 19 ani în bucătărie și are o pasiune aparte pentru preparatele asiatice și mediteraneene.
Ora 9:30
START CONCURS!
Ora 9:20
Chef Robert Voicu este alături de cei 8 semifinaliști
Chef Robert Voicu, executive chef Unilever Food Solutions România, este, ca de fiecare dată, alături de concurenți.
„Sunt foarte fericit și emoționat să mă aflu astăzi alături de primii opt semifinaliști ai competiției UniChef CUP 2025. Sunt onorat să fiu parte din acest proiect care susține comunitatea bucătarilor din România. Le urez mult succes tuturor concurenților!” - Chef Robert Voicu
Semifinaliștii de astăzi
În prima semifinală a competiției UniChef CUP 2025, opt concurenți talentați se vor lupta pentru un loc în marea finală. Fă cunoștință cu ei!
- Domokos Bandi - Cristuru Secuiesc
- Brian Andreas Bălu - Cluj-Napoca
- Adrian Ilie Dumitrean - Timișoara
- Dănuț Andrei Bulz - Bistrița
- Florin Petcu - Timișoara
- George Burcă - Cluj-Napoca
- Manu Michelbach - Arad
- Vlad Teaha - Timișoara
Fiecare semifinalist va avea ocazia să-și demonstreze abilitățile culinare și creativitatea. Susține-i și urmărește pagina pentru a fi la curent cu toate noutățile!
Ora 9:10
Juriul UniChef CUP 2025
Juriul este pregătit să evalueze preparatele concurenților! Anul acesta, Chef Cornelia Ghișoi, Chef Ciprian Nicolescu și Chef Nico Lontras, trei personalități ale gastronomiei românești, cu o carieră remarcabilă, vor decide cine intră în marea finală UniChef CUP 2025.
Ora 9:00
Astăzi, 5 noiembrie 2024, de la ora 09:30, are loc prima semifinală UniChef CUP 2025, o competiție care promite să aducă în prim-plan cei mai talentați bucătari din comunitatea UniChef. Cei 8 semifinaliști, selectați dintr-un număr impresionant de candidați, vor avea ocazia să-și demonstreze abilitățile culinare și creativitatea în fața unui juriu de excepție.
Urmărește toate noutățile aici!
Ce vei obține
- Acces către cursuri gratuite pentru bucătari
- Rețete și ponturi de la chefi din întreaga lume
- Cele mai recente trenduri culinare