Ora 19:00
Am ajuns la finalul și celei de-a doua semifinale, iar juriul a decis cine sunt următorii patru finaliști UniChef CUP 2025. În ordinea punctajului obținut, clasamentul arată astfel:
- Ion Bricicari
- George Flangea
- Cristian Robert Ticușan
- Andrei Grosu
- Laurențiu Neamțu
- Ciprian Păun
- Ciprian Savin
- Adriana Daniela Berezoiu
Felicitări tuturor semifinaliștilor de astăzi!
Îți reamintim că finala UniChef CUP 2025 îi va reuni pe: Brian Andreas Bălu, Ion Bricicari, Andrei Bulz, Adrian Dumitrean, George Flangea, Andrei Grosu, Manu Michelbach și Cristian Robert Ticușan.
Ora 18:30
După o jurizare intensă și o deliberare deloc ușoară, cei trei chefi au împărtășit cu noi impresiile lor.
Chef Cornelia Ghișoi: "Am întâlnit azi două categorii de semifinaliști: pe cei foarte bine pregătiți și pe cei aflați la prima competiție. Ce ar trebui să înțeleagă toți concurenții este că aspectul contează, dar decisiv e gustul. Din păcate, în câteva farfurii unele elemente au fost acoperite de altele.”
Chef Ciprian Nicolescu: "La concurenții de astăzi am remarcat multe tehnici de gătit, ceea ce mă bucură. Cu toate acestea, am sesizat lipsa organizării, atât ca timp, cât și cea a spațiului de lucru.”
Chef Nico Lontras: "Am văzut azi bucătari cu mult potențial, bucătari care au pus în practică multe tehnici. Consider că cei care s-au aflat la prima lor competiție s-au descurcat foarte bine.”
Ora 17:30
Competiția ia sfârșit și pentru ultimul concurent de azi, Ciprian Păun! Iată cum a fost pentru el semifinala UniChef CUP 2025!
"A fost greu, am avut mari emoții, iar timpul mi s-a părut scurt. Ar fi fost mai bine dacă alegeam o altă rețetă. Din păcate, nu am avut timp să o perfecționez pe aceasta. Jurizarea a fost foarte corectă, dar era de așteptat din partea unor chefi atât de buni și cunoscuți.”
Ora 17:20
Iată cum a fost semifinala de azi pentru Ion Bricicari!
"Competiția de azi a fost provocatoare. Sunt mulțumit de cum mi-a ieșit preparatul, deși aș fi putut acorda mai multă atenție la finisaje dacă aș fi avut puțin mai mult timp. Jurizarea a fost corectă și mă bucur că am primit recomandări de îmbunătățire de la cei trei chefi.”
Ora 16:40
Ion Bricicari montează farfuriile și se pregătește de jurizare.
Ora 15:50
Chef Ciprian Nicolescu: "Disciplină, cunoaștere și respect pentru ingrediente – acestea sunt principiile esențiale ale succesului.”
Ora 15:40
În bancul de lucru a intrat și Ciprian Păun, care activează în industria HoReCa de peste 12 ani. A început să gătească de mic, alături de mama sa, transformând pasiunea într-o meserie. Îi place să experimenteze și să inventeze în bucătărie, este atras de tot ce e nou și gătește orice, de la tradițional, la modern.
Ora 15:30
Pentru Ion Bricicari, competiția a început la 15:30. Acesta s-a îndrăgostit de gastronomie din copilărie, pe când o ajuta pe mama sa în bucătărie. În prezent, cel mai mult îi place să lucreze cu 3 ingrediente: apă, drojdie și făină. Prin tehnici diverse, reușește să obțină texturi diferite.
Ora 15:20
Pe calitatea și respectul pentru ingrediente se bazează și viziunea lui Chef Nico Lontras: "Lăsați România să se hrănească pe sine și lăsați ingredientele să gătească cu voi!”
Ora 15:10
George Flangea încheie și el competiția de azi. Vezi cum i s-a părut experiența semifinalei UniChef CUP 2025!
"Am avut emoții la început, ceea ce m-a destabilizat puțin, mai ales că nu cunoșteam spațiul, utilajele. Timpul, din păcate, nu a fost prietenul meu, dar în proporție de 98% a ieșit ceea ce mi-am dorit. Pentru mine acesta a fost primul concurs și mă bucur că am ieșit din zona de confort.”
Ora 14:50
Jurizarea s-a încheiat pentru Ciprian Savin. Află cum i s-a părut experiența semifinalei!
"A fost o competiție foarte interesantă, în cadrul căreia am cunosc oameni noi. Jurizarea a fost plăcută și călduroasă. Am primit multe sfaturi utile din partea celor trei chefi. Preparatul mi-a ieșit în proporție de 80%, dar sunt mulțumit.”
Ora 13:40
Competiția a început și pentru Ciprian Savin. Ciprian gătește de 10 ani în bucătăriile profesionale, în care a intrat din necesitatea de a se susține singur. S-a regăsit, iar astăzi gătește orice preparat, de la tradițional românesc la internațional. Totuși, în ultima perioadă, are o afinitate pentru bucătăria asiatică.
Ora 13:30
George Flangea este concurentul cu numărul 5 de azi. George a intrat în bucătărie acum 20 de ani, datorită mamei sale, în urma unei reorientări profesionale. Îi place să gătească preparate dulci-sărate, apropiate de bucătăria asiatică. Astăzi participă în semifinală pentru a se dezvolta, a se perfecționa și pentru a transmite o poveste prin gust, finețe și aspect.
Ora 13:05
Al patrulea semifinalist care trece de jurizare este Andrei Grosu. Iată ce ne-a spus!
"A fost primul concurs pentru mine, emoțiile și-au spus cuvântul, dar sunt mulțumit per total. A fost o competiție frumoasă. Jurizarea a fost strictă, dar nici nu te poți aștepta la altceva din partea unor profesioniști.”
Ora 12:55
Laurențiu Neamțu ne-a impărtășit primele sale impresii după finalizarea competiției.
"A fost o experiență foarte frumoasă pentru mine, am avut câteva emoții pe care le-am depășit. Aici am întâlnit oameni pe care îi admir foarte mult și este o onoare pentru mine să mă jurizeze. Au fost foarte corecți la jurizare, mi-au arătat unde am greșit, ce trebuie să mai îmbunătățesc, și mi-au dat niște sfaturi foarte bune pentru viitor. Sfatul meu pentru toți bucătarii este să participe la cât mai multe competiții de genul acesta, doar așa pot deveni mai buni! Felicitări echipei Unilever Food Solutions pentru organizare și pentru tot efortul depus! Vă mulțumesc, a fost o plăcere să particip la Semifinalele UniChef CUP 2025!”
Ora 12:05
Și Cristian Robert Ticușan a scăpat de emoțiile jurizării. Descoperă cum a fost pentru el experiența de azi!
"Nu am avut timp să îmi dau seamă că sunt într-o competiție. M-am imaginat la mine în bucătărie, iar, din toate încercările de până acum, astăzi preparatul mi-a ieșit cel mai bine.”
Ora 11:55
Adriana Daniela Berezoiu a finalizat preparatul și a trecut de etapa jurizării. Iată cum i s-a părut semifinala de azi!
"Am făcut tot ce am putut și sunt mândră și fericită că am avut curajul să particip. Competiția a fost frumoasă, am întâlnit oameni pe care îmi doream să-i cunosc de mult timp, iar juriul mi-a oferit sfaturi utile pentru viitor. Experiența lor atestă că tot ceea ce mi-au spus este real."
Ora 11:45
Evelina Băroiu, Head of Marketing Unilever Food Solutions România, ne vorbește despre ce înseamnă UniChef.
"UniChef este o adevărată comunitate formată din peste 1500 de membri, care de mai bine de 9 ani promovează inovația și dezvoltarea profesională. Este una dintre modalitățile prin care susținem industria HoReCa din România. UniChef este un proiect cu și pentru bucătari.”
Ora 11:40
Andrei Grosu a intrat în competiție la 11:40. Andrei a intrat pentru prima dată într-o bucătărie profesională acum 13 ani, din nevoia de a-și construi un viitor. Astăzi, ne-a mărturisit că nu are preferințe în ceea ce privește preparatele sau stilurile de gătit, și că prepară orice cu plăcere.
Ora 11:30
Intră în semifinala de astăzi și Laurențiu Neamțu. Laurențiu a moștenit pasiunea pentru gătit de la tatăl său, chef bucătar. De 15 ani profesează în bucătăriile profesionale, iar cel mai mult îi place să exploreze gastronomia franțuzească și pe cea mediteraneeană.
Ora 10:55
Adriana Daniela Berezoiu a finalizat preparatul și a trecut de etapa jurizării. Iată cum i s-a părut semifinala de azi!
Ora 10:40
Cristian Robert Ticușan montează cele patru farfurii și se îndreaptă către masa juriului.
Ora 09:40
La 09:40 a pornit cronometrul și pentru al doilea concurent, Adriana Daniela Berezoiu.
Ora 09:30
Cristian Robert Ticușan, primul concurent de azi, a intrat în bancul de lucru la 09:30. Cristian este pasionat de gastronomie încă din copilărie, urmând un liceu de profil. În industria HoReCa activează din 2018, în cadrul unui hotel.
Ora 09:30
START CONCURS
Ora 09:20
Semifinaliștii de astăzi
Descoperă cine sunt cei 8 concurenți din Semifinala 2
- Cristian Robert Ticușan - Brașov
- Adriana Daniela Berezoiu - Ploiești
- Laurențiu Neamțu - Brașov
- Andrei Grosu - Roman
- George Flangea - Râșnov
- Ciprian Savin - Bacău
- Ion Bricicari - Brașov
- Ciprian Păun - Vaslui
Urmărește-i pe parcursul zilei de azi pentru a fi la curent cu evoluția lor în competiție. Rămâi pe pagină!
Ora 09:15
Juriul UniChef CUP 2025
La fel ca în prima semifinală, juriul este format din Chef Cornelia Ghișoi, Chef Ciprian Nicolescu și Chef Nico Lontras. Cei trei chefi vor evalua astăzi, cu exigență, preparatele gătite de concurenți, dorind să descopere la aceștia tehnici bine stăpânite și idei inovatoare.
Ora 9:00
Astăzi, 12 noiembrie 2024, de la ora 09:30, are loc cea de a doua semifinală UniChef CUP 2025, o competiție care promite să aducă în prim-plan cei mai talentați bucătari din comunitatea UniChef. Cei 8 semifinaliști, selectați dintr-un număr impresionant de candidați, vor avea ocazia să-și demonstreze abilitățile culinare și creativitatea în fața unui juriu de excepție.
Urmărește toate noutățile aici!
Ce vei obține
- Acces către cursuri gratuite pentru bucătari
- Rețete și ponturi de la chefi din întreaga lume
- Cele mai recente trenduri culinare