Menu

Ingrediente

+

Pentru preparat


Future Menus x Foodservice & Hospitality Expo 2024 - Chef Liviu Morarescu

...

Mod de preparare

  1. Pentru preparat

    1. Prepararea legumelor marinate

      ●    Sfecla roșie și țelină apio
      - curăță sfecla și țelina apio. Taie sfecla în felii subțiri și țelina apio în cuburi mici, introdu-le în apă rece pentru a deveni crocante, apoi scurge-le și marinează-le cu Knorr Condiment Lichid Citrus Fresh timp de 30 de minute.

    2. Prepararea orezului pentru arancini

      ●    Fierbe orezul arborio în apă cu sare până este aproape gătit (al dente).
      ●    Înăbușirea în Knorr Bulion Lichid Homar - scurge orezul și adaugă Knorr Bulion Lichid Homar. Lasă-l să absoarbă lichidul la foc mic, amestecând ocazional, până când orezul este complet gătit și aromele sunt bine încorporate.

    3. Formarea și prăjirea arancini

      ●    Formează bile de orez de mărimea unei mingi de ping-pong.
      ●    Trece sferele prin făină, apoi prin ou bătut și, în final, prin pesmet panko.
      ●    Prăjește arancini în ulei încins până când devin aurii și crocante. Scurge-le pe un prosop de hârtie absorbantă.

    4. Prepararea gelului de mango

      ●    Curăță și taie mango în cuburi mici, apoi gătește-l cu puțin zahăr, în funcție de cât de copt este fructul, gătește-l până își schimbă textura. Blendează compoziția până devine un piure.
      ●    Gel de mango cu agar agar - într-o cratiță soteuză, încălzește piureul de mango cu agar agar și puțină apă până ajunge în punctul de fierbere. Lasă-l să fiarbă 1-2 minute, apoi toarnă amestecul într-un recipient și lasă-l să se răcească până se solidifică. Blendează gelul pentru a obține o textură fină.

    5. Prepararea emulsiei de usturoi negru

      ●    Hellmann's Sos de Maioneza Real și usturoi negru - amestecă maioneza cu ustroiul negru zdrobit până la obținerea unei emulsii omogene. Condimentează cu sare și piper, după gust.

    6. Prepararea salsa de mere verzi

      ●    Mere verzi -
      curăță și taie merele în cuburi mici (brunoise). Marinează-le cu Knorr Condiment Lichid Citrus Fresh și busuioc proaspăt tocat.
      ●    Ridiche și sfeclă roșie crocantă - adaugă cuburi mici de ridiche și sfeclă marinată, pentru o textură crocantă.

    7. Asamblare și servire

      ●    Pe fiecare farfurie plasează 2-3 arancini.
      ●    Pe lângă arancini, adaugă câteva puncte de gel de mango.
      ●    Așază salsa de mere cu sfeclă și apio lângă arancini pentru un contrast de texturi și arome.
      ●    Termină cu cateva puncte de emulsie de usturoi negru pentru un gust umami și complex.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu