Menu

Ingrediente

+

Pentru chiftea

  • Carne tocata vita 150.0 g
  • Branza cheddar 30.0 g

Pentru bacon si legume

  • Rosii 40.0 g
  • Bacon 20.0 g
  • Ceapa rosie 20.0 g
  • Chifla 1.0 buc
  • Salata verde 10.0 g

Pentru cartofi

Pentru montaj


Serveste burgerul cu cartofi cu marar si doua sosuri dip (sos barbecue si sos de maioneza cu lamaie).

...

Mod de preparare

  1. Pentru chiftea

    • Formeaza o sfera din carnea tocata si apoi aplatizeaz-o pana ajunge la grosimea de 2-2.5 cm.
    • Incinge gratarul, plita sau tigaie cu striatii si unge cu ulei inainte de a aseza ingredientele pentru gatit.
    • Asaza chifteaua de carne, fara sa prezezi, pentru a nu pierde din lichid, acesta fiind important pentru gustul final al burgerului.
    • Lasa carnea pe fiecare parte pana se desprinde singura de pe suprafata de gatire.
    • Cand intorci chifteaua de pe o parte pe cealalta, pune peste aceasta felia de cascaval.
  2. Pentru bacon si legume

    • Spala rosiile si taie-le in felii subtiri.
    • Desfa salata verde frunz cu frunza, acopera-le cu apa rece si putin otet. Spala fiecare frunza si scurge-le de apa.
    • Curata ceapa rosie, taie rondele de 3-4 mm si pune-le pe plita incinsa.
    • Feliaza baconul si pune-l la prajit.
    • Taie chifla pe jumatate si pune cele doua jumatati pe locul unde a fost prajit burgerul.
  3. Pentru cartofi

    • Prajeste in ulei incins cartofii noi, scurge-i de ulei si asezoneaza-i cu marar taiat marunt si Knorr Grill.
  4. Pentru montaj

    • Pe partea de jos a chiflei adauga Hellmann’s Sos Barbecue, frunza de salata verde si chifteaua de carne.
    • Peste chifteaua de carne adauga felia de bacon, feliile de rosii, feliile de castravete murat si rondelele de ceapa prajita.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu