Menu

Ingrediente

+

PENTRU CREMA

  • Crema de branza 300.0 g
  • Smantana lichida 35% grasime 125.0 g
  • Zahar pudra 50.0 g
  • Gelatina foi 4.0 g
  • Esenta de vanilie bourbon, dupa gust

PENTRU COJI DE MINITARTA (sau folositi coji de minitarta gata preparate)

  • Faina 180.0 g
  • Zahar pudra 60.0 g
  • Pudra de migdale 30.0 g
  • Unt 82% 90.0 g
  • Galbenus de ou 30.0 g

PENTRU DECOR


...

Mod de preparare

  1. PENTRU CREMA

    • Pune gelatina la înmuiat într-un vas cu apă rece și las-o aproximativ 10 minute
    • Pune smântâna lichidă rece într-un vas adânc și mixează cu ajutorul unui mixer vertical până devine pufoasă. Adaugă aproximativ 3 lingurițe de zahăr pudră și mixează pentru omogenizare. Lasă câteva minute la rece.
    • Într-un alt vas adaugă crema de brânză și amestecă cu mixerul la viteză mică, împreună cu zahărul pudră rămas. Adaugă și esența de vanilie si amestecă câteva secunde.
    • Transferă foile de gelatină înmuiate într-o cratiță mică, adaugă puțină apă și incălzește câteva secunde pentru a se topi gelatina.
    • Adaugă gelatina topită peste crema de brânză și mixează pentru omogenizare cu ajutorul mixerului. Adaugă în 2 reprize, peste crema de brânză, smântâna bătută frișcă și omogenizează cu ajutorul unui tel.
    • Pune crema obținută într-un poș cu dui și lasă câteva minute la rece, înainte de a umple cojile de tartă.
  2. PENTRU COJI DE MINITARTA (sau folositi coji de minitarta gata preparate)

    • Într-un bol, amestecă făina, zahărul pudră, pudra de migdale și untul.
    • Adaugă gălbenușul de ou pentru a forma aluatul.
    • Întinde aluatul între două foi de hârtie de copt la o grosime de 0,5 cm.
    • Taie cercuri folosind inele pentru coji de tartă sau forme de biscuiți.
    • Coace la 160°C timp de aproximativ 25 de minute sau până devin aurii.
  3. PENTRU DECOR

    • Plasează o coajă de tartă pe fiecare farfurie de servire.
    • Toarnă crema de brânză pe fiecare bază de tartă.
    • Stropește în filigran cu Carte D'Or Professional Topping de fistic și presară cu fistic prăjit și tocat, înainte de servire.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu