Menu

Ingrediente

+

Pentru coastele de miel

Pentru dressing

Pentru legumele dulce-acrisoare

  • Sfecla rosie 2.0 buc
  • Morcovi 2.0 buc
  • Otet alb 400.0 ml
  • Zahar 200.0 g
  • Ceapa salota 2.0 buc
  • Cimbru 2.0 buc

Pentru servire

  • Castraveti murati 60.0 g
  • Ceapa murata 60.0 g
  • Microplante 15.0 g

Chef-ul olandez cu stea Michelin, Erik van Loo, un bucatar care iubeste mancarea street food.

...

Mod de preparare

  1. Pentru coastele de miel

    • Amesteca toate ingredientele, mai putin coastele, intr-un vas.
    • Pune coastele intr-o tigaie mare; toarna peste marinada, acopera si lasa la marinat pentru 12 ore in frigider.
    • Lasa la gatit coastele la foc mic pana cand sunt aproape facute. Verifica regulat: carnea ar trebui sa fie frageda si moale, fara sa cada de pe os.
    • Redu marinada pana ajunge la 400 ml de lichid. Strecoara lichidul printr-o sita si pastreaza-l.
  2. Pentru dressing

    • Curata de coaja ardei grasi cu aparatul de cojit legume, curata-i si taie-i in bucati. Gateste-i in putina apa pana devin fragezi si se amesteca usor.
    • Adu piure-ul de ardei gras la fierbere impreuna cu marinada, sucul de portocale si ketchupul. Lasa pe foc sosul pana scade la jumatate. Lasa-l la racit, apoi amesteca cu ulei de masline.
    • Asezoneaza cu sare si piper.
  3. Pentru legumele dulce-acrisoare

    • Taie cubulete sfecla si morcovii.
    • Adu la fiert otetul impreuna cu zaharul, ceapa salota, cimbru si 150 ml de apa, si amesteca pana se dizolva zaharul.
    • Toarna sosul fierbinte printr-o sita, deasupra legumelor si lasa la racit.
  4. Pentru servire

    • Amesteca sfecla si morcovii murati cu castravetii murati si ceapa.
    • Taie coastele in portii si serveste cu dressing si legumele dulce acrisoare. Decoreaza cu microplante.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu