Menu

Ingrediente

+

Creveți în crustă tempura masago

  • Creveti 30.0 buc
  • Faina tempura 400.0 g
  • Apa minerala gazoasa 300.0 ml
  • Ulei de floarea soarelui 500.0 ml
  • Piper 5.0 g

Orez prăjit cu legume

  • Orez Jasmine 500.0 g
  • Ardei multicolor, taiati julienne - 3 buc. din fiecare (rosu, galben, verde)
  • Morcovi, taiati julienne 500.0 g
  • Zucchini, taiat julienne 500.0 g
  • Ceapa verde, taiata rondele 5.0 n/a
  • Ghimbir, ras fin 30.0 g
  • Usturoi tocat 60.0 g
  • Oua batute 5.0 buc
  • Ulei de floarea soarelui - pentru prajit
  • Sare - dupa gust
  • Piper negru, macinat - dupa gust

Mango marinat în Knorr Citrus Fresh

Sosuri și decor


Future Menus x Foodservice & Hospitality Expo 2024 - Chef Liviu Morarescu                                                                                                                               

...

Mod de preparare

  1. Creveți în crustă tempura masago

    ●    Curățarea creveților - curăță și decortichează creveții, păstrând coada pentru manevrare.
    ●    Prepararea crustei tempura - amestecă făina tempura cu apă minerală până obții o pastă omogenă. Condimentează cu sare și piper.
    ●    Prăjirea crevetiilor - încinge uleiul într-un wok sau tigaie adâncă. Înfige fiecare crevete pe o frigăruie de bambus, apoi trece prin aluatul tempura și prăjește-i până devin aurii și crocanți. Scoate-i pe prosop de hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei.
  2. Orez prăjit cu legume

    ●    Fierberea orezului - fierbe orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj și lasă-l să se răcească. În anumite cazuri orezul se clătește sub jet de apă rece.
    ●    Prepararea legumelor - într-un wok, încinge uleiul și călește ghimbirul ras și usturoiul, tocat mărunt. Adaugă morcovii, ardeii multicolori și zucchini tăiați julienne și sotează până se înmoaie.
    ●    Prăjirea orezului - adaugă orezul fiert în wok, ouăle bătute și sotează până când orezul este prăjit. Adaugă ceapa verde rondele și amestecă. Condimentează cu sare și piper.
  3. Mango marinat în Knorr Citrus Fresh

    ●    Prepararea marinadei - într-un bol amestecă cuburile de mango cu Knorr Condiment Lichid Citrus Fresh
    ●    Lasă cuburile de mango să se marineze timp de 30 de minute pentru a intensifica aroma.
  4. Sosuri și decor

    ●    Maioneza cu usturoi negru - amestecă Hellmann's Sos de Maioneza Real cu usturoi negru zdrobit și Knorr Sos Chili & Usturoi până obții o pastă omogenă.
    ●    Prepararea bok choy și a ciupercilor shimeji - marinează bok choy în Knorr Condiment Lichid Citrus Fresh. Gătește rapid ciupercile shimeji în wok și asezonează-le cu Knorr Condiment Lichid Citrus Fresh.
  5. Asamblarea și servirea

    ●    Asamblarea orezului prăjit- într-un bol, adaugă orezul prăjit cu legume.
    ●    Adăugarea creveților- plasează deasupra orezului câțiva creveți tempura crocanți.
    ●    Adăugarea cuburilor de mango marinat- pe marginea bolului, pune câteva cuburi de mango marinat și bok choy.
    ●    Decorarea cu ciuperci și icre- adaugă ciupercile shimeji gătite și icrele de păstrăv.
    ●    Adăugarea maionezei- finalizează cu maioneză cu usturoi negru deasupra creveților pentru un contrast de arome și texturi.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu