Menu

Ingrediente

+

Echipamente

  • mandolina
  • Blender sau Termomix
  • Posuri de unica folosinta

Lup de mare

  • Fileuri de lup de mare 4.0 buc
  • Suc de lamaie 25.0 ml
  • Sare
  • Unt sarat 75.0 g

Salata de fenicul si bacon afumat

  • Fenicul, taiat pe lungime juliene 2.0 buc
  • Ceapa esalota, taiati subtiri in inele, pastrata pentru garnitura 4.0 buc
  • Bacon 100.0 g
  • Crengute de marar 4.0 buc
  • Sare dupa gust
  • Zahar 12.0 g
  • Otet din vin 75.0 ml

Telina alba puree

  • Cap de telina 1.0 buc
  • Smantana lichida 30% grasime 85.0 ml
  • Sare

Reductie de vin rosu

Décor

  • Nasturtium
  • Naut
  • Marar

Meniu a la Carte Timisoara 2019 - Curs sustinut de Chef Ciprian Nicolescu (1 ianuarie, 2020)

...

Mod de preparare

  1. Echipamente

  2. Lup de mare

    • Taiati capete fileului de pestele escalope si prajiti-l intr-o tigaie incinsa cu putin de ulei de masline pana cand se fierbe, asezonati si stoarceti peste sucul de lamaie.
    • Intoarceti cu grija astfel incat sa nu deteriorati pielea.
  3. Salata de fenicul si bacon afumat

    • Pentru a face salata de fenicul , se amesteca fenicululu in apa clocotita si apoi se reimprospateaza in apa cu gheata, se scurge si a se amesteca cu mararul tocat fin, baconul afumat care in prealabil a fost taiat brunnoise si sotat dupa care stropiti compozitia cu otetul de vin alb.
    • Se pastreaza la rece pana la servire.
    • Asezati inelele de esalota intr-o cratita si acoperiti cu apa rece.
    • Adaugati suficient zahar pentru a indulci apa si un varf de sare.
    • Aduceti-o la fiert si gatiti putin pana la consistenta de „al dente”.
    • Strecurati si raciti inelele de esalota pe o tavita cu hartie absorbanta.
  4. Telina alba puree

    • Pentru a pregati piureul de telina, intr-o cratita, acoperiti telina cu apa si sezonati cu sare. Aduceti la fierbere si gatiti pana cand sunt fierti bine.
    • Se scurge bine si se pune in procesorul de alimente sau termomix.
    • In timpul amestecarii se adauga suficienta smantana de gatitpentru a forma un piure neted si subtire si se mentine calda in posuri.
  5. Reductie de vin rosu

    • Pentru sosul de vin rosu, sotatiprazul cu usturoiul, rozmarinul si anasonul pana aproape se usuca.
    • Adaugati resturi de peste si gatiti timp de 10 minute.
    • Adaugati vinul rosu si reduceti.
    • Adaugati stocul de pui (7g Knorr Professional Bulion Lichid de Pui si 200 ml apa) si gatiti timp de 1 ora pana cand se inglobeaza si se aromatizeaza bine.
    • Strecurati si lasati-o deoparte pana la service.
    • Reincalziti daca este nevoie inaite de service.
  6. Décor

Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu