Menu

Ingrediente

+

Pentru salata

  • Salata mixta 1.0 kg
  • Seminte de susan 40.0 g
  • Hellmann's Vinaigrette Zmeura 120.0 ml
  • Frunze menta 40.0 g
  • Coriandru 40.0 g

Pentru orez

Pentru peste

  • File de cod 10.0 buc
  • Ulei vegetal 50.0 ml
  • Sare 12.0 g
  • Piper 2.0 g

Pentru piure

  • mazare 800.0 g
  • Smantana lichida 15% grasime 70.0 ml
  • Sare 12.0 g

Pentru morcovi si fasole verde pastai

  • Morcovi 200.0 g
  • fasole verde 200.0 g
  • Ardei chilli 2.0 buc
  • Unt 30.0 g

Alege un fel cu peste pentru un meniu de evenimente reusit.

...

Mod de preparare

  1. Pentru salata

    • Spala mixul de salata si scurge apa.
    • Adauga semintele de susan intr-o tigaie la foc mediu.
    • Amesteca-le cu o lingura de lemn pana devin aurii, aproximativ 2-3 min.
    • Lasa-le la racit, apoi adauga-le in vinegreta de zmeura.
    • Inainte de servire rupe salata, adauga frunzele de menta si coriandrul.
    • Asezoneaza cu vinegreta de zmeura si susan prajit.
  2. Pentru orez

    • Fierbe orezul rosu in apa cu sare si raceste-l.
    • Stoarce sucul de la o jumatate de rodie, amesteca cu unt topit, Knorr Primerba Ierburi de gradina si patrunjel proaspat maruntit, asezoneaza cu piper negru, proaspa macinat.
    • Amesteca impreuna cu orezul.
    • Incalzeste la cuptor inainte de servire.
  3. Pentru peste

    • Pune pestele curatat pe o suprafata plana. Taie-l prin spatele branhiei pana simti ca varful cutitului atinge spinarea. Intoarce cutitul astfel incat sa fie plat pe spinare si sa atinga coastele, marginea sa fie indreptata inspre coada. Taie de-a lungul spinarii dinspre cap spre coada, sub file. Intoarce pestele si repeta. Taie oasele cutiei toracice alunecand lama cutitului intre oasele coastelor si carnea muschiului si scoate setul mai mic de oase. Cu degetul simte varfurile oaselor de prindere care ies din muschi, apuca-le si scoate-le afara.
    • Pune pe foc o tigaie la temperatura medie-mare. Adauga ulei vegetal si pestele crestat pe partea cu pielea. Asezoneaza-l cu sare si piper. Preseaza-l usor cu o spatula si gateste-l pentru 2-3 minute. Intoarce-l si mai lasa-l un minut. Ia tigaia de pe foc si lasa la racit un minut. Inainte de servire introdu pestele in cuptor, la 160oC, timp de 2-3 minute.
  4. Pentru piure

    • Pune apa la fiert cu sare si adauga mazarea. Dupa 3 minute scurge apa.
    • Amesteca mazarea cu samantana lichida si cu un robot de bucatarie proceseaza amestecul piure fin. Trece-l apoi printr-o sita.
  5. Pentru morcovi si fasole verde pastai

    • Scufunda legumele in apa fiarta si lasa-le timp de un minut. Transfera-le apoi in apa cu gheata. Inainte de servire stropeste legumele cu unt topit sau cu 30 ml ulei de masline si incalzeste-le in cuptor. Optional, adauga fasii de ardei chili.
  6. Pentru montaj

    • Asaza codul file pe un strat de piure de mazare, deasupra asaza salata asezonata cu vinegreta de zmeura, serveste cu orez rosu si legume.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu