Menu

Ingrediente

+

Pentru Preparat


...

Mod de preparare

  1. Pentru Preparat

    • Eviscerează, filetează și porționează codul în 10 porții a câte 120 g. Folosește bucățile rămase pentru mousse-ul de cod.
    • Spală langustinele, curăță-le de cap și de carapace și oprește-le pentru supă.
    • Pregătește mousse-ul: mixează într-un robot de bucătărie 200 g cod (cazaturi), 1 albuș ou, cerneală nero di sepia, 100 ml Rama Cremefine 31% multiple aplicații, sare și piper.
    • Pregătește piureul de cartofi dulci: fierbe-i în apă cu sare, apoi scurge lichidul și amestecă cu 50 ml Rama Cremefine 31% multiple aplicații. Asezonează cu sare și piper. Ține la cald până în momentul servirii.
    • Prepară supa din carapacea și capetele de langustină în 1.2 l apă. Adu la fierbere, spumează și redu focul la mediu spre minim, apoi continuă fierberea, adaugă Knorr Primerba Creveți, Knorr Pastă de tomate, asezonează cu sare și fierbe până se reduce la jumătate. Strecoară și folosește supa la sosul de ardei copt.
    • Pregătește sosul de ardei copt parfumat cu chorizo: mixează într-un robot ardeiul copt, supa, cârnați chorizo, parmezan, usturoi, Rama Cremefine 31% multiple aplicații. Asezonează cu sare și piper. Dacă e necesar, poți pasa sosul printr-un moț chinezesc sau etamină fină. Ține la cald până în momentul servirii.
    • Blanșează baby morcovi într-o supă de pește (Knorr Fond de pește și 700 ml apă fierbinte). Scurge lichidul, apoi sotează-i în unt. Asezonează cu sare și piper negru. Ține la cald până în momentul servirii.
    • Pregătește fileurile: usucă-le bine cu un prosop de hârtie, pune deasupra un strat de mousse cod, apoi langustine, una lângă cealaltă, pe lungimea fileului. Repetă operațiunea pentru toate fileurile. Închide-le în folie de prospețime, apoi introdu în pungă de plastic pentru sous-vide. Videază-le și introdu-le în mașina sous-vide, la 55 grade Celsius, 20 minute. Scoate-le din pungi și din folia de prospețime, coace-le în cuptor încins la 170 grade Celsius, 6-8 minute.
    • Montează preparatul: ornează farfuria cu filigran din piure de cartofi dulci, deasupra sos de ardei copt și chorizo, peste fileul de cod negru/mousse/langustine, lângă baby morcovi sotați, decorează cu micro plante și deasupra langustinelor câteva perle de caviar din lămâie și piper.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu