Menu

Ingrediente

+

Pentru preparat


Rillettes de rață în aspic

...

Mod de preparare

  1. Pentru preparat

    Pregătește pulpele de rață confit:
    • Preîncălzește cuptorul la 140 de grade Celsius. Adaugă într-o tavă GN 1/6, 2 pulpe de rață, presară cu sare și acoperă cu ulei de floarea-soarelui. 
    • Gătește pulpele de rață acoperite aproximativ 3 ore. 
    • Scurge carnea de grăsime, păstrează untura obținută pentru a găti diferite fripturi sau legume (cartofi, cartofi dulci, păstârnac, dovleac, etc). 
    • Dezosează carnea de pe oase și păstrează deoparte.
    • Blanșează frunzele de praz și păstrează deoparte.
    Pregătește ficatul de rață:
    • Desfă ficatul de rață în bucăți și scoate venele, apoi taie cuburi. 
    • Ține cuburile de ficat de rață în lapte și Knorr Professional Arome Intense Roast Umami aproximativ o oră și jumătate, scurge de lichid, apoi prăjește în tigaie, în puțină untură de rață, până se rumenesc ușor.
    • Flambează cuburile de ficat de rață cu coniac. Scurge grăsimea și lasă-le să se răcească complet.
    Pregătește aspicul:
    • Pune la fiert 500 ml apă, fierbe aproximativ 15 minute legumele, adaugă 15 g Knorr Professional Bulion lichid de pui. 
    • După ce au fiert împreună 2-3 minute, ia vasul de pe foc, strecoară supa și adaugă 30 g Knorr Aspic. Amestecă până se dizolvă.
    Acoperă pereții unei forme de terină cu folie alimentară sau hârtie de copt, așază la baza formei frunze de praz blanșate, peste fâșii de carne de rață confit, peste frunze de pătrunjel, apoi un strat de cuburi din ficat de rață și la final închide cu fâșii de pulpă de rață confit.

    Toarnă aspicul de pui fierbinte peste compoziția din fâșii de pulpă de rață confit cu ficat de rață prăjit, temperează, închide forma de terină cu folia alimentară sau hârtia de copt și răcește în frigider până a doua zi. Scoate din forma de terină și porționează.

    Servește pe cruton de pâine prăjită sau crackers și salată de sfeclă roșie și hrean.



Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu