Menu

Ingrediente

+

Pentru preparat

  • File de crap 200.0 g
  • Cartof dulce, feliat 200.0 g
  • Ceapa verde (partea alba) 10.0 g
  • Ghimbir feliat 10.0 g
  • Saramură:
  • Apa sarata 2% 500.0 g
  • Knorr Professional Bulion lichid de pui 10.0 g
  • Ceapa verde (partea alba) 10.0 g
  • Ghimbir feliat 10.0 g
  • Condimente:
  • 1. Knorr Condimente pentru carnea de pui: 3 g (măcinate fin), Sare: 1 g, Zahăr: 2 g , Ulei de chili Sichuan: 500 g
  • 2. Ulei de chili Sichuan: 12 g, Miere: 3 g
  • 3. Amestec uscat picant: 3 g (Ardei Guizhou: 10 g, Knorr Condimente pentru carnea de pui: 3 g, Sare: 1 g, ardei iute prăjit și condimentat, măcinat fin), Semințe de susan alb prăjite: 2 g

Meniurile Viitorului 2025 - Rădăcini culinare

...

Mod de preparare

  1. Pentru preparat

    • Fileul de crap, marinează-l cu ghimbir și ceapă verde, apă sărată 2%, timp de două ore; clătește suprafața, usucă-l, congelează rapid, apoi taie-l în felii subțiri de 5 mm; pune-l într-un deshidratator și usucă-l timp de 4 ore înainte de a-l scoate;
    • Prăjește la temperatură joasă în ulei la 110 grade timp de aproximativ 2-3 minute până devine transparent și ușor auriu, scoate-l și amestecă-l cu condimentele, înmoaie-l în ulei picant (cu cât stă mai mult, cu atât devine mai transparent) și lasă-l deoparte pentru utilizare ulterioară;
    • Feliază cartoful dulce în felii subțiri de 5 mm, clătește-l cu apă, scoate-l și scurge apa; încălzește uleiul la 175 de grade, adaugă feliile de cartof dulce și prăjește-le până devin crocante, apoi scoate-le;
    • Pune-le în ulei picant, adaugă miere și prăjește uniform, adaugă feliile crocante de cartof dulce și prăjește, presară condimente picante și semințe de susan alb, așază pe farfurie și adaugă feliile de pește înmuiate în ulei, decorează cu muguri de flori.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu