Menu

Ingrediente

+

File de somon aromatizat cu unt și citrus fresh

  • File de somon cu piele 1.7 kg
  • Ulei de masline 50.0 ml
  • Unt 150.0 g
  • Knorr Arome Intense Citrus Fresh 30.0 g
  • Piper negru proaspat macinat 2.0 g
  • Sare de mare 12.0 g

Piure de roșii uscate

Sos nantais cu icre de somon

  • Ceapa 150.0 g
  • Unt 200.0 g
  • Vin alb 500.0 ml
  • Otet 100.0 ml
  • Icre de somon 50.0 g
  • Sare, piper măcinat, după gust

Tortellini umplut cu creveți

Piure de conopidă

  • Conopida 800.0 g
  • Smantana lichida 200.0 ml
  • Unt 50.0 g
  • Sare, după gust

Spumă din supă de creveți

  • Capete și cozi de creveți - carapacele de la creveții curățați
  • Knorr Bulion Lichid de Homar 15.0 n/a
  • Apa 500.0 ml
  • Smantana pentru frisca 300.0 ml
  • Unt 100.0 g
  • Sare, după gust

Future Menus x Foodservice & Hospitality Expo 2024 x Chef Adrian Dragoman 

...

Mod de preparare

  1. File de somon aromatizat cu unt și citrus fresh

    • Porționează fileul de somon în 10 bucăți egale. Asezonează cu piper negru măcinat și sare de mare.
    • Într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline, prăjește fileurile pe partea cu piele, adaugă bucăți de unt și apoi întoarce fileul cu pielea deasupra și stropește cu unt topit și asezonează la final cu Knorr Arome Intense Citrus Fresh. Scoate pe o tavă tapetată cu prosop de hârtie absorbant și menține la cald.
  2. Piure de roșii uscate

    • Într-o tigaie călește ușor ceapa șalotă tăiată fâșii, în 50 ml de ulei din conserva Knorr Roșii uscate. Adaugă roșiile uscate tăiate fâșii și amestecă pentru omogenizare, apoi adaugă zahăr și caramelizează compoziția pentru câteva minute. Asezonează cu sare și piper negru, proaspăt măcinat.
    • Lasă compoziția la temperat, apoi blenduiește într-un robot de bucătărie, câteva secunde la viteză mare. Ține deoparte la cald.
  3. Sos nantais cu icre de somon

    • Pregătește reducția de vin alb demi-sec cu ceapa șalotă tocată. Topește untul. Adaugă în reducția de vin alb demi-sec, muștar și apoi în fir subțire adaugă unt topit și amestecă cu un tel continuu, până se emulsionează compoziția. Adaugă la final icre de somon, amestecă pentru omogenizare. Asezonează cu sare, piper măcinat. Menține la cald.
  4. Tortellini umplut cu creveți

    • Pregătește aluatul de paste tortellini din făină, ouă și Knorr Pastă de șofran. Pregătește umplutura: toacă într-un robot profesional un amestec din creveți, ceapa șalotă, usturoi, mărar, chives și smântână. Asezonează cu sare și piper măcinat.
    • Întinde aluatul în foaie subțire 1-2 mm. Pune deasupra la o distanță egală câte o linguriță plină cu compoziția de creveți. Acoperă cu altă foaie de aluat, sigilează cu ajutorul unui inel și formează tortellini. Pune tortellini la fiert înainte de servire. Fierbe-i al dente în apă clocotită cu sare, aproximativ 3 minute.
  5. Piure de conopidă

    • Pregătește piureul de conopidă - pune la fiert conopida, în apă cu sare, puțin lapte, un praf de nucșoară. Când este fiartă blenduiește într-un robot de bucătărie, adaugă smântână lichidă și unt. Amestecă până devine cremoasă. Asezonează cu sare și piper măcinat.
  6. Spumă din supă de creveți

    • Pregătește o supă clară de creveți: adaugă carcasele de creveți - cozi, capete în 500 ml apă, fierbe la foc 20-25 de minute adaugă Knorr Professional Bulion lichid de homar și fierbe 2 minute. Strecoară prin sită fină supa obținută, adaugă smântână pentru frișcă, unt și amestecă pentru omogenizare. Asezonează cu sare.
    • Amestecul obținut, toarnă-l în sifon și folosește 2 capsule de azot. Ține la bain-marie până la servire. Agită sifonul înainte de a fi montată pe farfurie
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu