Menu

Ingrediente

+

Humus din naut si patrunjel

Sfera crocanta din naut si halloumi

Gel de ardei copt

  • Ardei kapia 500.0 g
  • Usturoi 50.0 g
  • Zeama de lamaie 10.0 ml
  • Knorr Condiment Lichid Burnt Smoke 15.0 ml
  • Knorr Aspic 5.0 g
  • Fasii de lipie 100.0 g
  • Sare
  • Piper

Humus din naut cu sfera crocanta din naut cu halloumi si gel din ardei copt, usor afumat

...

Mod de preparare

  1. Humus din naut si patrunjel

    • Amesteca toate ingredientele intr-un blender pana obtii o pasta fina.
  2. Sfera crocanta din naut si halloumi

    • Incalzeste nautul si zdrobeste-l.
    • Da branza maturata pe razatoare.
    • Amesteca nautul cu halloumi si branza maturata.
    • Adauga condimentele si oul.
    • Formeaza sfere cu diametrul de 4 cm.
    • Dupa ce se racesc, da-le prin faina, ou si pesmetul obtinut din fulgii de porumb.
    • Prajeste-le in baie de ulei la 160°C, timp de trei minute.
  3. Gel de ardei copt

    • Coace ardeiul kapia, curata-l si amesteca-l cu restul ingredientelor.
    • Blendeaza totul pana obtii consistenta de gel.
    • Pregateste aspicul si tempereaza-l inainte sa-l amesteci cu restul ingredientelor: 3-5 g la 100 ml apa fierbinte.
  4. Pentru servire

    • Monteaza farfuria: humus de patrunjel, gel de ardei copt, sfera crocanta de naut, fasii de lipie crocanta deasupra.
    • Alternativ, adauga deasupra decor tuille cu aroma de sofran, microplante si flori comestibile.
  5. Tuille

    • Amesteca 3 linguri de ulei, 2 linguri de apa si 1 lingura de faina.
    • Adauga o lingurita de Knorr Mise en Place Pasta Sofran si amesteca pentru omogenizare.
    • Intinde amestecul pregatit intr-o tigaie incinsa, la foc mediu spre mare si prajeste pana capata o textura crocanta.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu