Menu

Ingrediente

+

Pentru paste proaspete

Pentru formă

  • Parmezan 600.0 g
  • Unt 100.0 g
  • Lapte 1.0 l
  • Smantana proaspata 500.0 g
  • Ceapa salota 1.0 buc
  • Rozmarin: dupa gust
  • Salvie: dupa gust
  • Boabe de cacao 50.0 g

Pentru Ossobuco fiert lent

  • Ossobuco in felii 1.5 kg
  • Ulei de masline 100.0 ml
  • Catei de usturoi 3.0 buc
  • Ceapa alba 2.0 buc
  • Morcov 1.0 buc
  • Ardei gras rosu 1.0 buc
  • Ardei gras verde 1.0 buc
  • Praz 1.0 buc
  • Telina 1.0 buc
  • Vin rosu 500.0 ml

Bouquet Garni

Pentru prăjit

  • Ulei de floarea soarelui 2.0 l

Pentru finisare

  • Mozzarella Fior di latte 500.0 g
  • Varza kale neagră din Toscana, fiarta: 500 g
  • Parmezan 200.0 g
  • Un bob de cacao
  • Microplante

Meniurile Viitorului 2025 – Bucătărie Fără Granițe

...

Mod de preparare

  1. Pentru paste proaspete

    • Toarnă toate ingredientele într-un mixer planetar și frământă câteva minute pentru a obține un aluat care nu este foarte omogen. Pune-l într-o pungă de vid și lasă-l să se odihnească în frigider cel puțin o oră.
    • Folosește un aparat de făcut paste proaspete pentru a crea foile și taie-le cu un tăietor de patiserie.
    • Prăjește în mult ulei de floarea soarelui și pune deoparte.
  2. Pentru formă

    • Într-o cratiță, toarnă laptele, smântâna, șalota, salvia, rozmarinul și boabele de cacao. Lasă să se reducă la foc mic până la jumătate din conținutul inițial.
    • Îndepărtează de pe foc, lasă să se răcească până ajunge la 70°C și filtrează condimentele.
    • Adaugă untul și brânza rasă și amestecă cu ajutorul unui blender vertical.
    • Trece prin sită fină și toarnă conținutul într-un sifon și lasă-l într-un bain-marie.
  3. Pentru Ossobuco fiert lent

    • Pe un gătar deschis, încălzește oala pe flacără și adaugă ossobuco, lăsându-le să se rumenească pe ambele părți. Adaugă ierburile, aromele și legumele și lasă-le să se rumenească.
    • Amestecă cu vinul roșu sec și lasă-l să se evapore.
    • Adaugă pasta de roșii și, în final, bulionul de vită jelly Knorr diluat. Lasă să se gătească la temperatură mică aproximativ 3 ore cu capac.
    • La sfârșitul gătitului, îndepărtează condimentele, scoate osul recuperând măduva și amestecă sosul rămas. Sfărâmă carnea cu o furculiță și adaugă la sosul amestecat.
  4. Bouquet Garni

  5. Pentru prăjit

  6. Pentru finisare

    • Taie mozzarella în felii, rumenește varza neagră și asamblează lasagna alternând straturile de paste prăjite cu carnea de ossobuco fiert lent, varza neagră și mozzarella.
    • Pe ultimul strat, acoperă cu spuma de parmezan, fulgi de parmezan, germeni și boabe de cacao rase.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu