Menu

Ingrediente

+

Pentru humusul de dovleac

  • Dovleac 700.0 g
  • Ulei de masline 60.0 ml
  • Catei de usturoi 3.0 buc
  • Suc de lamaie 45.0 ml
  • Chimen 15.0 g
  • Tahini 30.0 g

Pentru confitul de ceapa

  • Ceapa rosie 3.0 buc
  • Ulei de masline 60.0 ml
  • Otet balsamic 30.0 ml
  • Zahar 30.0 g

Pentru servire

  • Lipie 10.0 buc
  • Za'atar 10.0 g
  • Coriandru 10.0 g
  • Marar verde 10.0 g
  • Branza feta 50.0 g

Termenul „confit” provine din limba franceza, de la verbul „confire”, care se trage la randul lui din latinescul „conficere”. Termenul a fost aplicat prima data, în Evul Mediu, fructelor gatite si conservate in sirop gros de zahar.

...

Mod de preparare

  1. Pentru humusul de dovleac

    • Preincalzeste cuptorul la 200°C.
    • Curata dovleacul de coaja, indeparteaza semintele si taie sub forma de wedges.
    • Pune bucatile de dovleac in tava de copt, stropeste cu ulei de masline si asezoneaza.
    • Coace la cuptor timp de 30 de minute pana se rumenesc si devin moi. Adauga cateii de usturoi la jumatatea timpului de coacere. Lasa la racit.
    • Pune dovleacul si usturoiul intr-un blender, impreuna cu sucul de lamaie, chimen si tahini si paseaza pana devine pasta.
    • Asezoneaza dupa gust.
  2. Pentru confitul de ceapa

    • Taie ceapa subtire.
    • Incalzeste uleiul de masline si caleste ceapa la foc mediu pana devine moale.
    • Adauga otet balsamic si zahar. Asezoneaza dupa gust.
  3. Pentru servire

    • Incalzeste lipiile intr-un cuptor preincalzit si intinde hummusul.
    • Faramiteaza branza feta peste lupii si adauga coriandru proaspat si marar.
    • Presara generos fiecare lipie cu za’atar.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu