Menu

Ingrediente

+

Crumble de portocale

  • Faina 180.0 g
  • Zahar 80.0 g
  • Unt 120.0 g
  • Coaja rasa de portocala 1.0 buc
  • Pastaie de vanilie curatata 1.0 buc

Lup de mare, chorizo cuburi, porcini caramelizate cu sweet chilli

  • Lup de mare file 3.0 kg
  • Chorizo cuburi de 0.5 cm 100.0 g
  • Ciuperci Porcini 12.0 buc
  • Ulei de rapita 80.0 ml
  • Unt 100.0 g
  • Sare 15.0 g
  • Knorr Condiment Lichid Burnt Smoke 18.0 ml
  • Sos sweet chilli 10.0 ml

Piure de fasole alba

  • Boabe fasole uscata Cannellini 500.0 g
  • Capatana de usturoi 1.0 buc
  • Morcov, taiat subtire 1.0 buc
  • Ceapa, taiata sferturi 1.0 buc
  • Crengute cimbru 2.0 buc
  • Ulei de masline 15.0 ml
  • Sare 15.0 g

Spuma cu Yuzu


Lup de mare, chorizo cuburi, porcini caramelizate cu sweet chilli, piure de fasole alba, spuma cu Yuzu

...

Mod de preparare

  1. Crumble de portocale

    • Se preincalzeste cuptorul la 177 grade C.
    • Se amesteca toate ingredientele la robot cu paleta, la viteza medie-inalta pana cand untul este incorporat si aluatul este sfaramicios.
    • Se transfera intr-un GN pe care se pune hartie de copt si se coace timp de 10 minute.
    • Se scoate din cuptor si se sfarama in bucati mai mici.
    • Se lasa din nou in cuptor inca10 minute pana devine usor auriu.
    • Se raceste la temperatura camerei.
  2. Lup de mare, chorizo cuburi, porcini caramelizate cu sweet chilli

    • Se fileteaza lupul de mare, se portioneaza in 12 parti egale aproximativ1 20 g portia. Se lasa pielea.
    • Lupul de mare se marineaza cu ulei de rapita, sare si Knorr Arome Intense Deep Smoke pentru 1-2 ore.
    • Se aseaza in tigaia incinsa si se gateste 3-5 minute pana se patrunde, se asezoneaza si se lasa cateva minute inainte sa fie servit. Lupul de mare trebuie sa fie suculent.
    • Chorizo se soteaza 1-2 minute in tigaia incinsa.
    • Se taie ciupercile pe jumatate, se soteaza timp de 2 minute, se adauga sos Sweet Chilli si se amesteca bine. Se lasa 5 minute sa se rumeneasca, se adauga untul si se asezoneaza. Se mai lasa 3-4 minute pe foc (aveti grija sa nu se arda untul). Se scot si se scurg pe o hartie absorbanta.
  3. Piure de fasole alba

    • Se inmoaie fasolea in apa peste noapte.
    • Se scurge fasolea si se pune intr-o oala mare. Acoperiti cu 7.5 cm de apa peste nivelul fasolei.
    • Faceti un saculet din tifon in care impachetati usturoiul, morcovul, ceapa si cimbrul, apoi legati saculetul cu o sfoara.
    • Adauga saculetul in oala cu fasole, se fierbe la foc mic spre mediu, acoperiti si fierbeti pana cand se inmoaie, 40-45 de minute.
    • Pastrati separat pentru ornat o jumatate de ceasca de boabe de fasole.
    • Gatiti restul de fasole inca aproximativ 30 de minute.
    • Scoateti si aruncati saculetul si apoi faceti un piure de fasole intr-un blender in care adaugati un sfert de ceasca din lichidul in care s-a gatit si uleiul de masline. Se condimenteaza cu sare si se raceste pe gheata.
  4. Spuma cu Yuzu

    • Intr-un bol de inox, se blendeaza toate ingredientele cu mixerul de mana.
    • Spuma se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu