Menu

Ingrediente

+

Echipamente

  • mandolina
  • Blender sau Termomix
  • Posuri de unica folosinta
  • Pungi de vidat
  • Masina de vidat
  • Sous vide
  • Siphon

Vitel

  • File de carne de vitel 600.0 g
  • Praz, taiat in jumatate 6.0 buc
  • Knorr Condiment Lichid Burnt Smoke 10.0 ml
  • Ulei de masline 75.0 ml
  • Sare

Cartofi Dauphinoise

  • Cartofi Maris Piper, curatati si taiati subtire 400.0 g
  • Catel de usturoi, zdrobit 1.0 buc
  • Lapte 3.5% grasime 300.0 ml
  • Smantana lichida 15% grasime 200.0 ml
  • Nucsoara macinata 10.0 g
  • Sare si piper

Pastarnac aerat

Reductie de porto

Décor

  • Vlastari de mazare
  • Flori violete
  • Chives (Arpagic)
  • Ceapa verde

Muschi de vitel in crusta de cenusa, cartofi Dauphinoise, pastarnac aerat si sos de Porto

...

Mod de preparare

  1. Echipamente


  2. Vitel

    • Preincalziti cuptorul la 150°C.
    • Puneti prazul intr-o tigaie fierbinte si projiti pana cand este ars.
    • Transferati-le in cuptor pana cand sunt arse cu consistenta ca de carbine. Acest lucru va dura aproximativ o ora.
    • Se raceste si blitzuieste pulbere intr-un blender.
    • Se incalzeste o baie de apa al sous vide-ului la 60°C.
    • Se condimenteaza fileul de vitel si se pune intr-o punga de vid cu putin ulei de masline si sigilati.
    • Gatiti timp de 45 de minute.
    • Dupa ce este gatit se scoate din punga de vidat.
    • Rotiti fileul de vitel in praful de praz, apoi se taie in 4 portii.
  3. Cartofi Dauphinoise

    • Pentru a pregati cartofi Dauphinoise, taiati fin cartofii folosind o mandolina si lasati-le in apa pana cand este necesar.
    • Combinati smantana, laptele, nucsoara, usturoiul si un varf de sare si piper intr-o cratita mare si aduceti la fierbere. Dupa fierbere, lasati-l deoparte.
    • Strecurati cartofi si puneti-l intr-un vas mic, care este acoperit cu hartie de copt, asigurandu-va ca se suprapune fiecare strat de cartofi.
    • Preincalziti cuptorul la temperatura de 160˚C.
    • Turnati suficient din amestecul de crema peste cartofi pentru a acoperi si coaceti in cuptor timp de 45 de minute sau pana cand se face putin auriu pe partea de sus. 
  4. Pastarnac aerat

    • Sotati esalota in unt timp de 3 minute pana cand este moale.
    • Se adauga celelalte ingrediente si se fierbe timp de 15 minute.
    • Se toarna intr-un blender, apoi blitzuieste pana se omogenizeaza.
    • Se toarna intr-un sifon si se incarca cu 2 gaze.
    • Pastrati cald pana cand este necesar. 
  5. Reductie de porto

    • Pentru sosul de vin rosu, puneti o oala de dimensiuni medii la foc si adaugati suficient ulei vegetal pentru a acoperi baza tavei.
    • De indata ce oala e destul de fierbinte, adaugati esalota, morcovii, prazul, usturoiul si telina apio.
    • Gatiti pana cand legumele ajung la o culoare maro auriu inchis.
    • Adaugati cimbrul, rozmarinul, vinul de porto si otetul, reduceti la foc mic pana aproape de uscare.
    • Adaugati stocul de pui brun si reduceti din nou la jumatate. Indepartati-l de la foc si presati-l printr-o sita fina intr-o alta tigaie si reduceti consistenta sosului. 
  6. Décor

Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu