Menu

Ingrediente

+

Pentru orez si fructele de mare


Intensitatea gustului si a aromei unice oferite de fructele de mare reprezinta piatra de temelie ale acestei retete traditionale, o paella marinera cu creveti, midii si calamar originara din provincia Valencia, Spania.

...

Mod de preparare

  1. Pentru orez si fructele de mare

    • Midiile se pun intr-o oala cu putina apa la foc mic acoperit si se lasa pana ce se deschid, apoi se strecoara.
    • Se pune la fiert aproximativ 1.5 l de apa; se adauga Knorr bulion lichid de cructacee, Knorr fond de peste, pasta de sofran si Primerba de creveti si se amesteca. Se fierbe la foc mic cateva minute, apoi se lasa deoparte.
    • Intr-o cratita pentru paella se pune uleiul de masline si se soteaza usturoiul maruntit, rosiile cuburi si ardeiul tocat, timp de aproximativ 5 minute. Se adauga vongolele si calamarul. Cand se deschid vongolele se adauga supa pregatita anterior si cea rezultata de la inabusirea midiilor.
    • Cand incepe sa fiarba se adauga orezul si se amesteca usor si se lasa timp de 10 minute la foc moderat, apoi inca 6 minute la foc lent.
    • Cu 5 minute inainte de terminarea gatirii se decoreaza paella cu creveti, langustine si midii. Cand este gata se retrage de pe foc, se acopera si se lasa cateva minute sa se odihneasca inainte de servire.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu