Menu

Ingrediente

+

Compozitie Panna Cotta

  • Zahar de cocos 120.0 g
  • Smantana lichida 30% grasime 1.0 l
  • Baton de vanilie 1.0 buc
  • Sare 1.0 g
  • Gelatina foi 18.0 g

Pentru spuma

  • Lapte de cocos pudra 80.0 g
  • Lapte 120.0 ml
  • Smantana lichida 30% grasime 150.0 ml
  • Branza fina 50.0 g
  • Fulgi de peperoncino
  • Miere 30.0 g

Pentru insertia de cirese amare


Panna Cotta cu insertie de jeleu de cireseamare, spumausorpicanta de cocos si topping de ciocolata

...

Mod de preparare

  1. Compozitie Panna Cotta

    • Smantana lichida, impreuna cu zaharul de cocos, vanilia pastaie si sarea se pun la fiert. Gelatina se hidrateaza in apa rece.
    • Dupa ce a ajuns la punctul de fierbere, luam compozitia de pe foc si adaugam gelatina hidratata amestecand continuu.
    • Dupa ce am omogenizat compozitia, o strecuram si umplem jumatate din formele in care vom realiza panna cotta si le dam la rece.
    • Mai apoi, dupa ce s-au racit, punem insertul de cirese amare si completam formele cu inca un strat de compozitie pentru panna cotta.
  2. Pentru spuma

    • Pentru spuma de cocos, incalzim pana la 40 grade laptele si 150 ml smantana lichida 30%,apoi adaugam laptele de cocos pudra, branza fina, mierea de albine si fulgii de pepperoncino, dupa care amestecam pana se obtine o compozitie de textura unui piure.
    • Punem amestecul obtinut in blenderul vertical apoi il dam prin sita fina si il punem in sifon. Dam la rece timp de 2 h.
  3. Pentru insertia de cirese amare

    • Pentru a face insertia de cirese amare punem la fiert sucul de portocale si dulceata de cirese amare.
    • Amidonul il dizolvam in 50 ml de apa rece apoi il adaugam peste amestecul de cirese si suc de portocale. Mai fierbem timp de 10-15 minute, oprim focul si adaugam gelatina hidratata si amestecam continuu pana se incorporeaza complet. Punem compozitia in forme semisferice apoi o dam la rece.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu