Menu

Ingrediente

+

Pentru preparat


Piept de pui in crusta de ciuperci, soufflé de spanac si radacinoase caramelizate si jus lejer cu ierburi aromatice

...

Mod de preparare

  1. Pentru preparat

    Pentru pieptul de pui:
    • Dezoseaza pieptul de pui, portioneaza-l si marineaza-l intr-un amestec de sare, piper, ulei de masline si 25 g Knorr Primerba Ierburi de Gradina. Tine-l timp de 30-40 de minute la frigider.
    • Ruleaza fiecare piept de pui in folie de prospetime si gateste-i pe o tava in cuptor la temperatura joasa (85 °C), timp de 40 de minute. Scoate pieptul de pui din folie si tamponeaza-l cu prosopul de hartie pentru a lua excesul de lichid de la suprafata.
    • Prajeste pieptul de pui in ulei de masline ca sa obtii crusta crocanta.
    Pentru crusta de ciuperci de padure:
    • Prajeste in ulei de masline pesmetul Panko, apoi usuca-l in cuptor.
    • Amesteca cu Knorr Concentrat de ciuperci si pudra de ciuperci deshidratate (pregatita intr-un robot de bucatarie).
    Pentru legumele garnitura:
    • Formeaza sfere din sfecla rosie cu ajutorul unei lingurite semisfera. Soteaza-le in unt, caramelizeaza cu zahar brun, asezoneaza cu sare si piper.
    • Curata morcovii baby si fierbe-i al dente in apa cu sare, soteaza-i in unt si caramelizeaza cu Knorr Reductie otet balsamic.
    • Asezoneaza cu putina sare si piper.
    Pentru finalizarea si montarea preparatului:
    • Prepara sosul lejer aromatizat cu ierburi din Knorr Sos Brun Spaniol, 400 ml apa, 100 ml jiul de la pieptul de pui
    • Adauga 10 g Knorr Primerba Ierburi de Gradina si cateva felii de unt, fierbe 2-3 minute pentru omogenizare si pentru consistenta dorita.
    • Separat, pregateste in forma de briosa, souffle-ul de spanac din baby spanac blansat, oua si smantana de gatit, asezonate cu nucsoara, sare si piper.
    • Pune-le pe o tava si coace la o temperatura de 160 °C timp de 25-30 de minute.
    • Monteaza farfuria: asaza pieptul de pui, feliat si asezonat cu amestecul de ciuperci de padure, sfecla rosie, morcovi baby si sos lejer aromatizat cu ierburi, décor de microplante si ardei lacrima.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu