Menu

Ingrediente

+

Pentru gatirea carnii de rata

  • Piept de rata 2.5 kg
  • Sare 30.0 g
  • Piper 15.0 g
  • Portocale 1.0 kg

Pentru preparea garniturii

  • Ceapa rosie 500.0 g
  • Varza rosie 1.0 kg
  • Zahar 80.0 g
  • Vin rosu 500.0 ml
  • Suc de coacaze 500.0 ml
  • Baton scortisoara 5.0 buc
  • Cartofi 2.0 kg
  • Lapte 300.0 ml
  • Unt 200.0 g

Pentru realizarea sosului


Acest dish surpinde prin amestecul de arome si condimente. Pieptul de rata se potriveste perfect cu gustul de portocale, cu varza rosie si accentele de scortisoara ori coniac.

...

Mod de preparare

  1. Pentru gatirea carnii de rata

    • Marineaza pieptul de rata cu sare, piper si suc de portocale, timp de o ora si prajeste-l in tigaie cu pielea in jos.
    • Apoi finalizeaza-l in cuptor la 90 de grade Celsius timp de 8-9 minute.
  2. Pentru preparea garniturii

    • Soteaza ceapa rosie si varza rosie in tigaia in care ai prajit pieptul de rata. Stinge cu vin, adauga zahar, suc de coacaze, scortisoara si lasa la redus.
    • Coace cartofii in coaja la cuptor, la 180 de grade Celsius timp de 30 minute. Decojeste cartofii si paseaza-i. Adauga sare dupa gust.
    • Incalzeste laptele, adauga 200 g unt si apoi adauga mixul rezultat peste cartofi.
    • Amesteca pana cand obtii un piure fin.
  3. Pentru realizarea sosului

    • Soteaza cojile de portocala (in prealabil spalate in apa rece, apoi sterse) in 100 g unt; stinge cu coniac, adauga Knorr Professional Bulion lichid de vita si 600 ml apa calda; redu sosul, apoi strecoara si adauga felii de portocala fara pielita. Adauga putin zahar in timpul prepararii.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu