Menu

Ingrediente

+

Pentru pui

Pentru sos supreme

  • Faina 300.0 g
  • Sare de mare 30.0 g
  • Piper boabe 5.0 g
  • Patrunjel verde frunze 30.0 g
  • Marar verde 30.0 g
  • Ciuperci 500.0 g
  • Grasime vegetala tartinabila 300.0 g
  • Smantana lichida 15% grasime 300.0 ml

Pentru mamaliga

  • Malai extra 600.0 g

Pentru un plus de savoare, adauga in mamaliga verdeata tocata fin si inlocuieste ciupercile cu alte sortimente (inclusiv ciuperci de padure).

...

Mod de preparare

  1. Pentru pui

    • Curata pulpele de pui si pune-le la oparit.
    • Ia-lede pe foc cand sunt aproape sa dea in fiert, spala-le sipune-le iarla fiert in apa rece.
    • Adauga in vasul in care fierb pulpele de pui zarzavatul si Knorr Concentrat de pui.
    • Cand pulpele si zarzavatul sunt fierte se scot separat, iar zeama se strecoara.
  2. Pentru sos supreme

    • Pune intr-un vas grasimea vegetala tartinabila, lasa la topit si adauga faina.
    • Caleste faina, apoi adauga zeama de la pulpele de pui si amesteca bine pana obtii sosul.
    • Adauga ciupercile, smantana si pulpele de pui, apoi lasa la fiert cateva minute.
    • Asezoneaza cu sare, piper proaspat macinat si verdeata taiata fin.
  3. Pentru mamaliga

    • Intr-un vas cu apa si sare adauga grasime vegetala tartinabila si presara putin malai.
    • Cand apa clocoteste, adauga treptat malaiul, amestecand continuu cu telul pana se ingroasa.
    • Umezeste o tava, tapeteaza marginile cu folie alimentara, toarna mamaliga si lasa la racit.
    • Inainte de servire portioneaza si gratineaza pe gratar.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu