Menu

Ingrediente

+

Pui prăjit

Sos glazurat asiatic picant

Maioneză de arțar

Amestec pentru vafe

Salsa de mango și ananas

  • Mango copt, taiat cubulete 120.0 g
  • Ananas cuburi 120.0 g
  • Ceapa esalota, taiata fin 40.0 g
  • Chili rosu thailandez, feliat fin 8.0 g
  • Frunze de coriandru 2.0 g
  • Frunze de kaffir lime 1.0 g
  • Knorr Arome Intense Citrus Fresh 10.0 g
  • Ulei de masline extravirgin 10.0 ml
  • Piper negru macinat 1.0 g
  • Coaja de lime 1.0 g

Meniurile Viitorului 2025 – Bucătărie Fără Granițe

...

Mod de preparare

  1. Pui prăjit

    • Marinează puiul cu Knorr Grill, usturoi si ghimbir, tocate fin, piper negru măcinat și ulei de gătit. Marinează timp de 30 de minute.
    • Amestecă făina cu Knorr Maizena Amidon de porumb până se combină bine. Pune o parte din amestecul de aluat Knorr pe o tavă pentru acoperire uscată.
    • Acoperă bine pulpele de pui marinate în mixul de făină. Apoi, înmoaie complet bucățile de pui în ou bătut, dupa trece-le prin Knorr Fulgi de cartofi.
    • Prăjește puiul în ulei fierbinte până devine auriu și crocant. Scoate și scurge pe prosop de hârtie absorbant.
    • Aranjează pulpele de pui prăjite pe un grătar și acoperă-le uniform cu sosul glazurat asiatic picant.
  2. Sos glazurat asiatic picant

    • Încălzește uleiul de gătit într-o cratiță, adaugă usturoiul și șalota și prăjește până devin aurii și moi.
    • Adaugă zahărul de palmier împreună cu zahărul. Fierbe la foc mic până când zaharurile se topesc și formează un caramel maro închis.
    • Adaugă sosul concentrat de tamarind, Knorr Sos chili si usturoi și un praf de sare.
    • Amestecă până când toate ingredientele sunt omogenizate.
    • Fierbe până când sosul clocotește și se îngroașă, apoi adaugă Gochujang și pasta de chili în ulei. Amestecă până se combină.
  3. Maioneză de arțar

    • Amestecă Hellmann’s Maioneză Real cu siropul de arțar. Amestecă până se combină bine.
  4. Amestec pentru vafe

    • Amestecă toate ingredientele uscate într-un bol mare.
    • Amestecă ingredientele umede într-un bol mediu până se combină complet.
    • Toarnă ingredientele umede în amestecul de ingrediente uscate și amestecă până se combină bine.
    • Pulverizează ambele părți ale aparatului de vafe cu spray de gătit antiaderent, apoi toarnă ¾ cană de aluat pentru vafe în partea de jos a tăvii.
    • Închide capacul și gătește timp de 2 minute. Întoarce aparatul de vafe și gătește încă 2 minute pe cealaltă parte.
    • Scoate vafa din aparat și pune-o pe o farfurie pentru a fi servită sau într-un cuptor încălzit la 80°C pentru a o menține caldă.
  5. Salsa de mango și ananas

    • Pregătește un bol de amestecare. Adaugă ananasul tăiat cubulețe, mango-ul tăiat cubulețe, șalotele feliate, chili-ul roșu feliat, frunzele de coriandru tocate și frunzele de lime kaffir mărunțite.
    • Condimentează cu Arome Intense Citrus Fresh, ulei de măsline extra virgin, piper negru măcinat și coajă de lime.
    • Amestecă pentru a se omogeniza. Gustă și ajustează condimentele după nevoie.
  6. Plating

    • Pune vafa pe farfuria de servire. Aranjează puiul glazurat și stropește cu maioneză de arțar.
    • Servește cu salsa de mango și ananas. Decorează cu microplante. Gata de servit.
  7. Pentru salsa

    • Dacă mango-ul copt nu este disponibil, poți folosi ananas.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu