Menu

Ingrediente

+

Pentru preparat


Future Menus x Foodservice & Hospitality Expo 2024 - Chef Liviu Morarescu

...

Mod de preparare

  1. Pentru preparat

    1. Pregătirea preliminară a legumelor

      ●    Fierbe ouăle timp de 6-7 minute pentru a obține ouă foarte moi.
      ●    Taie și pregătește toate legumele: ceapa albă, ceapa verde, bok choy și ciupercile.
      ●    Pregătește ghimbirul și usturoiul ras.

    2. Prepararea supei ramen

      ●      Într-o oală mare, încălzește supa de pui (160 ml cu 4 litri de apă fierbinte).
      ●      Separat, într-o tigaie cu puțin ulei, prăjește ghimbirul și usturoiul ras până încep să dezvolte aromele.
      ●      Adaugă în oala de supă Knorr Sos de Soia, pasta tahini, pasta miso, laptele de cocos și amestecă bine până se dizolvă complet.
      ●      Adaugă ghimbirul și usturoiul, apoi adaugă mirinul și Knorr Sos Chili & Usturoi.
      ●      Lasă supa să fiarbă la foc mic timp de 20-30 de minute pentru a se combina aromele.

    3. Prepararea pastelor ramen

      ●   
      Fierbe pastele ramen conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Clătește-le sub jet de apă rece pentru a opri procesul de gătire și păstrează-le deoparte.

    4. Prepararea ciupercilor aromatizate cu Knorr Condiment Lichid Deep Smoke și a legumelor

      ●     
      Într-o tigaie adâncă (wok), încinge puțin ulei și sotează ciupercile feliate până devin moi și ușor caramelizate. Apoi condimentează-le cu Knorr Condiment Lichid Deep Smoke, adaugă bok choy și sotează încă 2-3 minute până se înmoaie, apoi condimentează cu sare și piper.

    5. Prepararea pieptului de porc marinat

      ●    Porționează pieptul de porc în 5 bucăți, deseneaza cu Knorr Grill, Knorr Sos Teriyaki Japonez și Hellmann's Sos Barbeque.
      ●    Lasă-le la rece într-o tavă acoperită timp de minimum 2 ore.
      ●    Pune bucățile de piept de porc în pungi speciale de gătit sous vide, videază pungile cu ajutorul aparatului de vidat și gătește sous vide timp de 4 ore la o temperatura de 62°C.
      ●    Scoate pungile din aparatul de gătit sous vide și răcește rapid într-un vas cu apă și gheață sau la abatitor.
      ●    Scoate bucățile de piept de porc marinat și prăjește într-o tigaie pe toate părțile până capătă o crustă rumenă, apoi taie felii. Ține la cald.

    6. Montarea ramenului

      ●    În fiecare bol, adaugă o porție de paste ramen.
      ●    Toarnă supa fierbinte peste paste.
      ●    Adaugă ciupercile sote aromatizate, ceapa albă tăiată julienne, bok choy, ceapa verde tocată.
      ●    Taie ouăle în jumătăți și adăugă-le în boluri.
      ●    Adaugă felii din piept de porc marinate, tăiate cuburi și morcovi tăiați julienne.
      ●    Stropește cu Knorr Sos de Soia pentru un plus de aromă și la final, adaugă câteva picături de Knorr Condiment Lichid Deep Smoke, pentru a-i da o aromă ușoară de fum.

    7. Decorare și servire

      ●    Poți decora ramenul cu semințe de susan și frunze de busuioc japonez.
      ●    Servește imediat, bucurându-te de aromele complexe și savuroase.

Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu