Menu

Ingrediente

+

Pentru preparat


Scoici Saint Jacques cu piure de pastarnac, crumble de Chorizo si sos de sofran

...

Mod de preparare

  1. Pentru preparat

    Pentru piureul de pastarnac:
    • Curata pastarnacul, taie-l cuburi si pune-l la fiert in apa cu sare.
    • Scoate-l din apa, adauga 50 g unt, sare si piper alb macinat si blendeaza-l intr-un robot de bucatarie pana obtii un piure cremos. Spre final adauga 50 ml smantana de gatit.
    Pentru scoicile Saint Jacques:
    • Intr-o tigaie adauga ulei de masline, incinge-l si aromatizeaza cu o crenguta de cimbrisor si un catel de usturoi.
    • Asezoneaza scoicile Saint Jacques cu sare si putin piper, prajeste-le rapid pe fiecare parte, in ulei de masline bine incins, doar pentru a le face o crusta usor rumenita.
    Pentru sosul de sofran:
    • Incalzeste smantana de gatit si adauga Knorr Mise en Place Pasta Sofran. Omogenizeaza, ajusteaza cu putina apa pentru consistenta. Asezoneaza cu Knorr Condiment Lichid Citrus Fresh, sare si piper alb macinat. Tine la cald pana in momentul servirii.
    Pentru crumble de chorizo:
    • Feliaza salamul Chorizo foarte subtire. Pune-le pe o tava tapetata cu hartie de copt, introdu tava in cuptorul preincalzit la 180 °C pentru aproximativ 20-25 de minute, pentru a se usca si a deveni crocant. Scoate tava din cuptor, tamponeaza feliile de Chorizo pentru a lua surplusul de grasime.
    • Pune in cana robotului de bucatarie ¾ din cantitatea de salam Chorizo si pesmetul Panko, blendeaza cateva secunde la viteza mare pana obtii amestecul crocant.
    Pentru montarea preparatului:
    • Monteaza in farfurie quenelle de piure de pastarnac, scoici Saint Jacques si sos de sofran. Orneaza cu crumble de Chorizo, cateva felii de salam Chorizo, cateva picaturi de ulei aromatizat si microplante.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu