Menu

Ingrediente

+

Pentru preparat


Scoici Saint-Jacques marinate in sofran pe pat de mamaliga neagra si crema de cartofi mov si varza rosie

...

Mod de preparare

  1. Pentru preparat

    • Curata scoicile Saint-Jacques de coral si pune-le la marinat in apa cu sare (1 litru de apa si 100 g sare) – timp de 20 min, dupa care scoate-le din apa si tamponeaza-le cu o bucata de hartie.
    • Intre timp pune la fiert 300 ml de smantana lichida 30% cu 20 g de unt clarificat si Knorr Mise en Place Pasta Sofran (intre 12 si 24 g in functie de ce culoare vrem sa aiba); cand fierbe compozitia, adauga scoicile Saint-Jacques si lasa la foc mic 5/6 min dupa care le scoti si le asezi pe o farfurie.
    • Taie ceapa si varza fin, decojeste cartofii si pune-i in apa rece.
    • Pune o tigaie pe foc, adauga putin ulei, ceapa si varza si trage-le la tigaie pana cand devin lucioase, dupa care adauga cartofii taiati bucati mici, 200 g de unt clarificat si 1 litru de supa de pui preparata din 20 g Knorr Bulion lichid de pui si 1 litru de apa fierbinte.
    • Cand toate acestea au fiert, transfera-le in blender si pregateste o crema. Adauga sare, piper, ulei dupa gust.
    • Pregateste mamaliga cu lapte si smantana: pune la fiert laptele, restul de smantana lichida 30% cu putina sare si cand incepe sa fiarba, adauga carbunele vegetal in functie de ce culoare vrem sa obtinem – intre 4 si 10 grame; apoi adauga faina de malai, iar dupa ce fierbe, muta mamaliga intr-o tava ca sa se raceasca.
    • Prezentarea / montarea pe farfurie: faci o baza de mamaliga peste care asezi scoicile  Saint-Jacques marinate, iar in jurul acestora crema de cartofi mov si varza rosie cu un filigran de ulei de masline.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu