Menu

Ingrediente

+

Echipamente

  • mandolina
  • Blender
  • Posuri de unica folosinta
  • Pungi de vidat
  • Masina de vidat

Somon

  • Somon proaspat 1.0 kg
  • Seminte de coriandru 30.0 buc
  • Boabe de ienupar 20.0 buc
  • Boabe de piper negru 20.0 buc
  • Lamaie 2.0 buc
  • Limete 2.0 buc
  • Legatura marar 1.0 buc
  • Sare de mare 375.0 g
  • Zahar 100.0 g
  • Gin 150.0 ml

Castravete compresat

  • Castravete decojit 1.0 buc
  • Sare 1.0 g
  • Ulei de masline 25.0 ml

Gel fluid tonic

Mayonnaise de marar

Décor

  • Cereale muesli 150.0 g
  • Popcorn shoots
  • Violete galbene
  • Marar

Somon tratat cu gin tonic, textura de castravete si marar

...

Mod de preparare

  1. Echipamente

  2. Somon

    • Pentru somon, prajiti condimentele si zdrobitile in mojar.
    • Coaja de lamaie, mirodeniile, mararul si 100g de sare de mare se pun intr-un procesor de alimente si se omogenizeaza pana la o consistenta grosiera dupa care transferati-le intr-un castron.
    • Adaugati sarea ramasa, zahar si gin.
    • Acoperiti cu grija somonul cu mixtura si lasati timp de 10 ore la frigider.
    • Cand sunteti gata de servire, clatiti bine somonul si uscati pe hartie de bucatarie.
    • Taiati somonul in cuburi de 1 cm, si aruncati unele dintre margini daca sunt prea sarate. 
  3. Castravete compresat

    • Pentru a comprima castravetele, taiati felii de-a lungul castravetelui de grosime 0,5 cm si curatati de seminte.
    • Transferati intr-o punga de vid cu uleiul de masline si sarea si sigilati.
    • Transferati la frigider timp de 2-3 ore.
    • Inainte de service scoateti castravetele din punga vidata si taiati in cuburi mici. 
  4. Gel fluid tonic

    • Pentru a face gelul tonic, amestecati apa tonica cu 100 g de lamaie tocata, 100 ml de lichid de decantare din lamai, 15 ml Knorr Arome intense Citrus Fresh si apa. Se omogenizeaza si trece printr-o sita fina.
    • Se incalzeste mixtura la 85°C si se adauga gellanul, zaharul si sarea.
    • Combinati cu un mixer de mana si transferati-o intr-o tava pentru a fi introdusa in frigider.
    • Odata ce gelul este stabil se transfera intr-un bol si se amesteca cu un mixer de mana pana cand gelul ajunge la o consistenta fluida si se transfera intr-o punga de tip posh. 
  5. Mayonnaise de marar

    • Pentru a face maioneza de marar, amestecam intr-un procesor mararul cu ulei pana la buna omogenizare, apoi strecuram printr-o sita fina.
    • Amestecati impreuna Hellmann’s Maioneza Real si mustarul si adaugati lent ulei de marar pana cand se emulsifica.
    • Sezonati dupa gust. 
  6. Décor

    Decorati cu muesli, popcorn shoots, violete galbene si marar.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu