Menu

Ingrediente

+

Pentru Preparat

  • Stridii proaspete 10.0 buc
  • Knorr Sos Olandez 85.0 g
  • Apa 500.0 ml
  • Unt 50.0 g
  • Ceapa 100.0 g
  • Praz (partea alba) 100.0 g
  • Sampanie sau Vin Alb 100.0 ml
  • Parmezan, gruyere 100.0 g
  • Piper negru proaspat macinat 2.0 g
  • Sare 5.0 g

...

Mod de preparare

  1. Pentru Preparat

    Ingredientele spălate, curățate, eviscerate, porționate în prealabil, vor trece prin următorii pași:
    • Stridiile se desfac cu un cuțit pentru stridii.
    • Ceapa, prazul se toacă mărunt.
    • Sosul olandez se prepară din Knorr Sos Olandez și apă caldă, se fierbe timp de 2 minute amestecând continuu, se adaugă jumătate din cantitatea de unt.
    • Parmezanul se rade prin răzătoarea fină.
    • Ceapa și prazul se sotează în unt, se deglasează cu șampanie, se asezonează.
    • Peste stridii se adaugă amestecul de praz și ceapă sotată, sosul, parmezanul.
    • Se așază stridiile pe o tavă de cuptor și se introduc în cuptorul preîncălzit la 170 grade Celsius timp de 7-8 minute.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu