Menu

Ingrediente

+

Pentru prepararea de la zero (1 l de supa)

  • Pui coquelet 550.0 g
  • Ceapa, taiata pe jumatate 1.0 buc
  • Praz, taiat pe jumatate 150.0 g
  • Morcovi, taiati bucati 100.0 g
  • Telina, taiata felii 100.0 g
  • Fenicul, taiat felii 75.0 g
  • 50 g buchet garni (praz frunze, foi dafin, rozmarin, cimbru, patrunjel, usturoi, boabe piper, puse intr-un saculet)
  • Sare, dupa gust

Pentru preparare cu Knorr Professional (1 litru de supă clară):


Supă clară (bulion) de pui

...

Mod de preparare

  1. Pentru prepararea de la zero (1 l de supa)

    • Într-o oală, pune la fiert 3 litri de apă.
    • Cu ajutorul unei torțe, pârlește suprafața puiului coquelet, apoi trece sub jet de apă rece.
    • Blanșează puiul într-o oală cu apă clocotită pentru a închide porii cărnii și a elimina impuritățile.
    • Pune puiul coquelet în oala cu 3 litri de apă. Fierbe la foc mediu.
    • În momentul în care a început sa fiarbă, dă focul mic și ia spuma, respectiv grăsimea de la suprafața, pentru ca supa să rămână clară. Fierbe aproximativ 3 ore.
    • Adaugă legumele rădăcinoase și buchetul garni și fierbe aproximativ 60 de minute. Pentru o culoare și aromă plăcute, lasă coaja cepei și prăjește pe partea tăiată până se caramelizează.
    • Temperează supa, scoate puiul și legumele, apoi strecoară printr-o sită fină sau etamină pentru a obține o supă limpede.
    • Asezonează supa cu sare.
    • Folosește supa clara pentru pregătirea supelor, ciorbelor, sosurilor, fierberea orezului, fierberea legumelor pentru diferite garnituri. Poate fi păstrata la frigider timp de 2-3 zile.
  2. Pentru preparare cu Knorr Professional (1 litru de supă clară):

    • Intr-o oală, pune la fiert apa. Când începe să fiarbă, adaugă legumele și fierbe la foc mic aproximativ 15-20 de minute. Spumează supa daca este nevoie.
    • Când legumele sunt patrunse, adaugă Knorr Professional Bulion lichid de pui sau Knorr Professional Concentrat de Pui și fierbe timp de 2 minute.
    • Strecoară supa prin sita fina sau etamina și folosește-o la diferite rețete: supe, ciorbe, sosuri, orez, legume, etc. 
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu