Menu

Ingrediente

+

Sos bisque de creveți

Chicharon de Shiitake

Asamblare

  • Taitei de orez 1.0 kg
  • Creveti decorticati din bisque, sotati in unt
  • Chicharon de shiitake
  • Ceapa verde
  • Usturoi cu chili
  • Felii de lime sau calamansi
  • Togarashi, dupa necesitate

Meniurile Viitorului 2025 – Street Food Couture

...

Mod de preparare

  1. Sos bisque de creveți

    • Sotează cochiliile în ulei. Adaugă apă și adu la fierbere. Redu focul și lasă să fiarbă la foc mic. Apasă capetele și cochiliile de creveți pentru a extrage sucurile. Strecoară și păstrează supa.
    • Sotează ceapa, usturoiul și morcovii în unt. Adaugă pasta de roșii și gătește timp de un minut. Adaugă făina și gătește încă un minut. Adaugă supa de creveți și Knorr Professional Bulion lichid de homar. Lasă să fiarbă la foc mic.
    • Adaugă macroul afumat. Mixează sosul cu un blender de imersie. Ajustează condimentele și consistența dacă este necesar.
  2. Chicharon de Shiitake

    • Usucă shiitake după rehidratare.
    • Într-un bol, combină Knorr Maizena Amidon de porumb, amidonul de cartofi, făina și sarea. Amestecă bine.
    • Amestecă shiitake cu amestecul, scutură excesul de făină, apoi prăjește adânc până devin crocante.
    • Condimentează chicharonul de shiitake cu sare, piper și togarashi.
  3. Asamblare

    • Prăjește bine tăițeii de orez până devin crocanți. Pune pe farfurie.
    • Adaugă creveții sotați pe lateral, împreună cu chicharonul de shiitake.
    • Decorează cu ceapă verde, usturoi cu chili, togarashi și adaugă felii de lime sau calamansi pe lateral.
    • Pentru servire, toarnă sosul bisque de creveți peste tăițeii prăjiți și amestecă în fața clientului.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu