Menu

Ingrediente

+

Pentru preparat


Telina in crusta tempura, quinoa crispy, piure de avocado, sos de smantana cu hrean, felii de grapefruit, creveti black tiger in cataif

...

Mod de preparare

  1. Pentru preparat

    • Legumele se spala si se curata de coaja. Țelina se curata, dupa care se taie in felii subtiri de 0.5 cm la feliator, din care se decupeaza mai apoi cu cerc cu diametrul de 8 – 10 cm.
    • Bucatile de telina ramase se pun la fiert impreuna cu legumele si Knorr Bulion Lichid de Legume pentru a obtine supa in care vom fierbe mai apoi telina taiata rondele. Se lasa la fiert timp de 45-60 de minute, dupa care se separa legumele de supa.
    • Quinoa se pune la fiert in apa cu sare. Se scoate pe un prosop de hartie si se lasa la uscat. Intre timp pregatim o tigaie cu ulei incins la 160 -165 grade in care adaugam quinoa din care am scurs toata apa, pana aceasta devine crocanta.
    • Avocado se curata si se pune intr-un blender vertical impreuna cu zest de la lime si sucul de la o lamaie. Se asezoneaza cu sare si piper si se mixeaza pana cand capata consistența unui piure.
    • Sucul de lamaie, Knorr Arome Intense Citrus Fresh se amesteca impreuna cu zaharul brun si 200 ml de apa, sare, piper si agar-agar. Se lasa la fiert timp de 5 minute apoi se da la rece! Dupa ce s-a racit se pune in blenderul vertical si se mixeaza pana se obtine o consistenta de piure ușor lichid.
    • Crevetii se curața, se spala, se condimenteaza cu sare si se imbraca in cataif. Se pun in friteuza la temperatura de 170 grade timp de 3 minute.
    • Pentru a pregati aluatul de tempura se amesteca intr-un bol faina de orez, praful de copt, 1 gram de sare și Knorr Maizena Amidon de porumb. Ouale se bat separa tdupa care se adauga peste ele apa foarte rece si amestecul de faina.
    • Rondelele de telina se fierb in supa de legume timp de 6-8 minute apoi se scot in apa cu gheața pentru a opri efectul de coacere. Se pun pe un prosop de hartie si se condimenteaza cu sare si piper. Se trec prin faina de orez si apoi prin amestecul tempura. Se pun in friteuza incinsa la 165 grade timp de 1-2 minute.
    • Grapefruit-ul se foloseste la plating dupa ce se curata si se pastreaza doar pulpa fructului.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu