Utilizeaza termenii potriviti pentru a calcula corect costurile alimentare.
In ceea ce priveste costul alimentelor, exista cativa termeni folositi frecvent, pe care trebuie sa ii cunosti. Acesti termeni includ Reteta Standard, DA sau Dupa Achizitionare, PC sau Portie Comestibila si GDS sau Gata de Servire. Intelegerea fiecaruia te va ajuta sa calculezi corect costurile alimentare.
Acesta difera de PC si se refera la cantitatea de mancare servita clientilor dupa gatit. Exista doua tipuri de greutati GDS:
Exemplu DA |
Exemplu PC |
Greutatea DA a unui peste este de 350 g. | Greutatea DA a pastelor este de 1 kg. Greutatea PC a pastelor uscate este de 1 kg. |
Resturile de la eviscerare (cap, coada, piele si oase) este de 80 g. | In timpul gatirii, pastele absorb apa. |
Greutatea PC a pestelui, taiat file, este de 270 g (350 g - 80 g). | Greutatea GDS a pastelor este de 2.5 kg. |
Exemplul 1 |
Exemplul 2 |
Nu uita, greutatea PC a pestelui este de 270 grame. | Greutatea PC a pastelor uscate este de 1 kg. |
In timpul gatitului, cantitate din peste se pierde. | In timpul gatitului, pastele vor absorbi apa. |
Cantareste pestele. | Cantareste pastele. |
Greutatea GDS a pestelui dupa gatire este de 220 grame. | Greutatea GDS a pastelor dupa gatire este de 2.5 kg. |
Apasa pe iconita de share de mai jos si alege adauga la ecranul de start. Apasa pe iconita de share de mai jos si alege adauga la ecranul de start. Apasa pe iconita de share de mai jos si alege adauga la ecranul de start. Apasa pe iconita de share de mai jos si alege adauga la ecranul de start.