- Igiena - Desemneaza un responsabil per tura pentru a antrena si a monitoriza ca echipa ia masuri de precautie suplimentare in ceea ce priveste manipularea alimentelor.
- Siguranta angajatilor - Discuta periodic cu angajatii, asigura-te ca nu se simt obligati sa vina la munca daca nu se simt bine si incurajeaza-i ca este bine sa ramana acasa.
- Comunica cu clientii - Anunta ca afacerea ta este deschisa si ca iei toate masurile de precautie pentru a le asigura sanatatea.
- Creeaza un mediu mai primitor – Elimina toate echipamentele cu ecran tactil si cateva mese pentru a crea mai mult spatiu
- Livrari - Daca livrarile nu fac parte din modelul de afacere, adauga-l! Incurajeaza tot personalul sa participe pentru a compensa bacsisul pierdut. Achizitioneaza cat mai multe caserole pentru livrari.
- Simplifica meniul – Pastreaza in meniu doar cele mai bine vandute preparate si amana meniurile speciale, astfel reusesti sa eviti pierderile de personal si reducerile de inventar.
- Elimina zonele de tip bufet suedez – Fara statii de condimente, bufeturi sau baruri de salade; daca ai nevoie de ele, prepara portii care pot fi servite separat.