Menu

Deoarece din ce in ce mai multi consumatori apeleaza la platforme precum Glovo, FoodPanda, TakeAway si Uber Eats, la fel procedeaza si operatorii alimentari. Crezi ca esti pregatit sa intri in lumea livratorilor de produse alimentare? Iata 5 lucruri despre siguranta alimentelor pe care trebuie sa le cunosti mai intai:

1. Pick partners with the right delivery processes

1. Alege partenerii cu procesele de livrare potrivite

Companiile de livrare a alimentelor par sa functioneze in acelasi mod - un client plaseaza o comanda, livratorul merge sa o ridice si sa o livreze. Dar exista mult mai multe aspecte de care trebuie sa tii cont.

Afla cum se ocupa livratorii lor de tot procesul livrarii. Cum se pastreaza mancarea? Care este durata maxima de livrare? Compania are un sistem eficient de urmarire al livrarilor?

2. Ensure high food packaging integrity

2. Asigura o integritate ridicata a ambalajelor alimentare

Livrarea alimentelor in caldura si umiditate poate fi o provocare, afectand calitatea si siguranta alimentelor livrate.

Foloseste ingrediente cu termen lung de valabilitate, cum ar fi Knorr Fulgi de cartofi, si ambalaje practice, de calitate, precum materiale groase si biodegradabile care pot mentine alimentele proaspete pentru o perioada mai lunga de timp.

Cel mai important, asigura-te ca orice companie de livrare ai alege, aceasta utilizeaza pungi izolate pentru a mentine mancarea calda si proaspata in timpul livrarii.

3. Use long-lasting ingredients to avoid spoilage

3. Foloseste ingrediente cu termen mare de valabilitate pentru a evita degradarea mancarii

Ia in considerare ca trebuie sa ai o linie de preparate create special pentru delivery. In mod alternativ, poti utiliza ingrediente de buna calitate, cu termen mare de valabilitate, cum ar fi condimentele lichide Knorr si pregateste in fiecare dimineata cateva portii din cele mai comandate preparate pentru a castiga timp in momentul in care vor incepe comenzile. 

4. Run inspections for consistent, optimal food safety

4. Efectueaza inspectii pentru o siguranta alimentara optima

Ultimul lucru pe care il doreste orice operator alimentar este furnizarea de alimente neconforme, care pot dauna clientilor si pot crea un dezastru din punct de vedere al imaginii.

Angajeaza un personal dedicat pentru verificarile de calitate sau pregateste echipa existenta printr-un curs certificat de manipulare al alimentelor. Astfel te asiguri ca standardele de siguranta alimentara sunt indeplinite.

 

5. Make the use of sanitisers, gloves and hairnet compulsory

5. Asigura obligatoriu utilizarea de agenti sanitari, manusi si plase de par

Mentinerea bucatariei curate este primul pas catre mentinerea unei bune sigurante alimentare. Practici mici, cum ar fi ca toti angajatii sa foloseasca in mod frecvent dezinfectanti pentru maini, manusi si plase de par, pot asigura succesul. De asemenea, poti pune semne in toaleta pentru a le aminti angajatilor sa se spele pe maini intr-un mod corespunzator cu sapun timp de 20 de secunde dupa fiecare vizita, la fel si in bucatarie.

Acestea sunt modalitati simple si ieftine de a proteja mancarea impotriva contaminarii inainte de livrare.

Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu