Deoarece din ce in ce mai multi consumatori apeleaza la platforme precum Glovo, FoodPanda, TakeAway si Uber Eats, la fel procedeaza si operatorii alimentari. Crezi ca esti pregatit sa intri in lumea livratorilor de produse alimentare? Iata 5 lucruri despre siguranta alimentelor pe care trebuie sa le cunosti mai intai:
1. Alege partenerii cu procesele de livrare potrivite
Companiile de livrare a alimentelor par sa functioneze in acelasi mod - un client plaseaza o comanda, livratorul merge sa o ridice si sa o livreze. Dar exista mult mai multe aspecte de care trebuie sa tii cont.
Afla cum se ocupa livratorii lor de tot procesul livrarii. Cum se pastreaza mancarea? Care este durata maxima de livrare? Compania are un sistem eficient de urmarire al livrarilor?
2. Asigura o integritate ridicata a ambalajelor alimentare
Livrarea alimentelor in caldura si umiditate poate fi o provocare, afectand calitatea si siguranta alimentelor livrate.
Foloseste ingrediente cu termen lung de valabilitate, cum ar fi Knorr Fulgi de cartofi, si ambalaje practice, de calitate, precum materiale groase si biodegradabile care pot mentine alimentele proaspete pentru o perioada mai lunga de timp.
Cel mai important, asigura-te ca orice companie de livrare ai alege, aceasta utilizeaza pungi izolate pentru a mentine mancarea calda si proaspata in timpul livrarii.
3. Foloseste ingrediente cu termen mare de valabilitate pentru a evita degradarea mancarii
Ia in considerare ca trebuie sa ai o linie de preparate create special pentru delivery. In mod alternativ, poti utiliza ingrediente de buna calitate, cu termen mare de valabilitate, cum ar fi condimentele lichide Knorr si pregateste in fiecare dimineata cateva portii din cele mai comandate preparate pentru a castiga timp in momentul in care vor incepe comenzile.
4. Efectueaza inspectii pentru o siguranta alimentara optima
Ultimul lucru pe care il doreste orice operator alimentar este furnizarea de alimente neconforme, care pot dauna clientilor si pot crea un dezastru din punct de vedere al imaginii.
Angajeaza un personal dedicat pentru verificarile de calitate sau pregateste echipa existenta printr-un curs certificat de manipulare al alimentelor. Astfel te asiguri ca standardele de siguranta alimentara sunt indeplinite.
5. Asigura obligatoriu utilizarea de agenti sanitari, manusi si plase de par
Mentinerea bucatariei curate este primul pas catre mentinerea unei bune sigurante alimentare. Practici mici, cum ar fi ca toti angajatii sa foloseasca in mod frecvent dezinfectanti pentru maini, manusi si plase de par, pot asigura succesul. De asemenea, poti pune semne in toaleta pentru a le aminti angajatilor sa se spele pe maini intr-un mod corespunzator cu sapun timp de 20 de secunde dupa fiecare vizita, la fel si in bucatarie.
Acestea sunt modalitati simple si ieftine de a proteja mancarea impotriva contaminarii inainte de livrare.
O buna livrare a preparatelor tale incepe cu ingredientele potrivite
Alege ingrediente de calitate si cu durata mare de valabilitate atunci cand pregatesti preparatele pentru livrare.
Alege de AICI produsele care se potrivesc locatiei tale.