Trendurile anului 2019 in materie de plating
Inainte de a pleca din bucatarie, orice preparat trebuie sa fie “instagramabil”. Pune focus pe plating in 2019!
Cum stii in 2019 daca clientii tai vor recomanda prietenilor experienta culinara traita in restaurantul tau?
- Atunci cand primesc mancarea, ridica intai telefonul de pe masa pentru a o fotografia.
- Dupa ce o gusta prima data, o posteaza pe Instagram ca story.
- La sfarsitul mesei, posteaza imaginea si pe profilul lor de Instagram.
- Au descoperit hashtag-ul localului tau si il folosesc in postarile lor despre el.
- Dau check-in cu locatia ta pe Facebook sau Instagram cu placere pentru a arata prietenilor unde se afla.
Pare mult si obositor, dar acest "word of mouth" este cea mai buna publicitate de care se poate bucura restaurantul tau. Iar rolul central in discutie o detine plating-ul!
Aspectul farfuriilor conteaza enorm in promovarea locatiei tale: asigura-te ca echipa bucatariei tale profesioniste are un simt estetic ascutit, demn de standardele mediului digital.
Cat despre hashtag? Impreuna cu imaginea farfuriei, clientii tai vor scrie hashtag-ul locatiei daca iti alegi unul memorabil, ceva non-complicat, care parca a fost inventat chiar de un client. Si de ce nu? Hashtagurile pe care le folosesc clientii tai fideli pot fi chiar cele mai potrivite pentru a le prelua in meniu si pe paginile tale din retelele sociale.
Cum sa surprinzi prin plating in 2019?
Precizia
Aceasta denota adevarate acrobatii in modul in care sunt imbinate elementele preparatului intre ele. Presupune timp suplimentar, dar are un efect atat de puternic incat merita din plin!
Descarca reteta din brosura “56 de retete cu Knorr Bulioane” aici.
Sosurile, asezate ca pe un sevalet
Aplica stilul in care sosurile sunt asezate parca de un pictor, sterse doar de farfurie, pentru un aspect mai estetic.
Descarca reteta din brosura “56 de retete cu Knorr Bulioane” aici.
Spiralele si formele geometrice
Garniturile nu mai sunt demult doar garnituri, ele au rolul de a incadra vizual ingredientul principal, creand un tandem vizual echilibrat.
Descarca reteta din brosura “56 de retete cu Knorr Bulioane” aici.
Preparatele monocrome
Intr-o era a culorilor, acest trend poate parea prea curajos, insa este deja intalnit in restaurantele de top inca din anul 2018.
Descarca reteta din brosura “56 de retete cu Knorr Bulioane” aici.
Combinatiile intre elegant si rapid
Sa faci preparatele sa arate si distins, dar si ca si cum au fost pregatite fara efort, pentru un look relaxat, este o provocare. Dar chiar si cele mai simple preparate se pot transforma intr-o inspiratie vizuala.
Descarca reteta din brosura “56 de retete cu Knorr Bulioane” aici.
Experientele senzoriale sunt o tendinta puternica a anului 2019
Clientii nu percep doar gusturile, ci si mirosurile, texturile, imaginile cu care ii desfata un preparat. Pentru ei conteaza muzica de pe fundal atunci cand primesc preparatul, conteaza descrierile din meniu, creativitatea cu care personalul din servire ii poate descrie felul de mancare. Unii pot veni sa ceara direct un preparat pe care l-au vazut pe Instagram, cu poza din telefon, pentru ca sunt atrasi de plating.
In 2019, livreaza experiente complete! Nu uita ca primul pas in plating este farfuria. Texturile organice ale „farfuriilor” sunt bine primite de clienti. De la platouri de lemn pana la platouri de piatra, ele variaza in functie de profilul localului, al meniului si al fiecarui preparat in parte. Sunt restaurante care opteaza catre farfurii personalizate special cu mesaje pentru localul lor. Foloseste instrumente pentru decor, cum sunt pensulele, formele, lingurile speciale si intregurile kituri de garnituri. Fotografiaza-ti preparatele. Da-le un hashtag. Fa-le sa spuna o poveste si, mai ales, sa transmita o emotie.
Vrei 56 de retete drept inspiratie pentru un plating de succes in 2019? Descarca de aici colectia Knorr Bulioane si descopera aranjamente, texturi si platouri diverse, numai bune de surprins de smartphone-urile clientilor tai.
Articole recomandate
Ce vei obține
- Acces către cursuri gratuite pentru bucătari
- Rețete și ponturi de la chefi din întreaga lume
- Cele mai recente trenduri culinare