De ce este momentul sa incluzi o sectiune Vegana in meniul tau?
Restaurantele internationale sunt din ce in ce mai adaptate trendurilor vegane. Tu cum ai adoptat aceste tendinte pentru clientii tai?
Si preparatele vegane pot fi vedete in meniul tau! In 2019, a fi in ton cu noutatile inseamna si a raspunde pozitiv provocarii de a oferi preparate vegane personalizate diverse clientilor tai. Termenii de vegetarian si vegan sunt mai prezenti ca oricand in lumea culinara si chiar si persoanele care consuma carne comanda des si din sectiunea vegana a meniurilor.
Vrei clienti din surse online cum sunt Google Maps, TripAdvisor sau Where chefs eat? Toate contin din ce in ce mai multe detalii personalizate despre meniu, iar optiunile vegane sunt din ce in ce mai cautate atat de turisti cat si de localnici. Oamenii se intreaba daca pot servi cafeaua cu lapte vegetal, daca pot manca preparate fara gluten sau daca exista optiuni vegane multiple in meniul restaurantelor si hotelurilor. O sectiune vegana apetisanta iti poate aduce recomandari, aprecieri si postari in retelele sociale pozitionandu-te drept o locatie moderna, in tendinte.
Ce inseamna vegan?
Un meniu vegetarian este un meniu fara carne, pe cand unul vegan este acela lipsit total de produse de provenienta animala. Practic, un meniu vegan este ca atunci cand cineva tine postul clasic ortodox. Si de multe ori preparatele clasice de post sunt si singurele pe care persoanele vegane le pot gasi intr-un restaurant romanesc, asociate de ei cu o paleta mica de optiuni si fara un gust inedit.
Dar adeptii unei alimentatii vegane isi doresc mai mult de atat! Chiar daca lactatele, ouale si carnea nu fac parte din meniul lor, alimentatia vegana, odata ce este atent gestionata, poate aduce suficient aport nutritiv precum una in care se consuma orice preparat.
De obicei, veganii prefera multe leguminoase (naut, porumb, fasole), uleiuri din avocado si seminte, sosuri precum pesto vegan si preparate tartinabile (humus, salata de vinete, zacusca, fasole batuta). Ei cauta preparate delicioase si diverse, care sa ofere o paleta nutritiva completa!
Cum sa dezvolti o sectiune vegana in meniul tau?
- Nu porni de la sectiunea carnivora, eliminand preparatele de origine animala. Gandeste aceasta sectiune independent de retetele existente!
- Creeaza preparate complexe din punct de vedere al valorilor lor nutritive, care sa fie alternative savuroase preparatelor cu carne, cu potential de a deveni chiar preparate semnatura pentru locatia ta.
- Alimentatia vegana nu are de ce sa ramana plictisitoare! Este mult mai mult decat "paste cu sosuri din legume" sau "garniturile comandate separat de felul principal". Meniul tau vegan trebuie sa aiba preparate savuroase dorite pana si de carnivori.
“Preparate de post”
Multi clienti simt ca restaurantele inca nu fac diferenta intre vegetarian si vegan si atunci comunica pur si simplu ca doresc “mancare de post”, chiar si in afara perioadelor de post. Iar sugestia de obicei este sa verifice in meniu sectiunea de “Garnituri”.
O bucatarie profesionista care va reusi sa ofere optiuni vegane delicioase, versatile clientilor sai va putea observa rezultate surprinzatoare nu numai de la generatia “social media”. Pe langa comunitatea vegana, exista in continuare un procent semnificativ de oameni care respecta perioadele de post si care aud si ei aceeasi sugestie de a-si comanda o garnitura in perioada de post. Si sunt peste 6 luni de post intr-un an, pentru cine decide sa tina toate perioadele de post!
Surprinde clientii vegani cu preparate gustoase, pentru care ei sa se reintoarca in locatia ta, si despre care sa posteze online!
Fie ca spun ca isi comanda o reteta vegana pentru ca sunt pur si simplu curiosi, pentru ca tin o dieta, pentru ca au mancat mult de Sarbatori sau pentru ca tin post, pentru ca au un prieten sau un partener de viata care alege sa manance vegan, pentru ca tin mult la viata animalelor, pentru ca vor sa aiba o amprenta de carbon mai mica, deoarece considera ca un preparat vegan este mai sanatos sau pentru ca sunt curiosi ce gust are un preparat cu linte sau avocado, numarul celor care cauta online topuri de restaurante cu sectiuni vegane in meniu este in crestere de la an la an.
Dezvolta si tu o sectiune vegana in meniul tau!
Iata cateva recomandari de retete de la Knorr Bulioane de Legume pentru a oferi aceeasi savoare desavarsita cu care ti-ai obisnuit clientii si in preparatele vegane!
Retete recomandate
Related Articles
Ce vei obține
- Acces către cursuri gratuite pentru bucătari
- Rețete și ponturi de la chefi din întreaga lume
- Cele mai recente trenduri culinare