Sosurile Knorr Professional permit pregatirea rapida, imbunatatirea texturii si ofera o aroma deosebita preparatului insotit. Mai jos prezentam pe scurt, cele mai importante caracteristici ale unora dintre sosurile noastre, recomandari pentru carne si peste, precum si o selectie de sosuri derivate pentru un meniu inspirat.
1. Gama de sosuri
Knorr Sos Brun Spaniol
Pregatit din ingrediente delicioase, sosul baza brun spaniol este cea mai buna alegere pentru imbogatirea gustului preparatelor tale.
Afla mai multeKnorr Sos Demi-Glace
Un amestec de sos demi-glace deshidratat - baza clasica pentru toate sosurile brune.
Afla mai multeKnorr Sos Lemon Butter
Sosul Knorr Lemon Butter se poate folosi la preparate pe baza de peste, pui, vita, alaturi de diferite carnuri la gratar, legume sau cartofi noi.
Afla mai multeKnorr Sos Olandez 1 L
Baza ideala pentru pregatirea retetelor tale inovative, acum si la 1L : - Nu contine coloranti - Fara adaos de monoglutamat de sodiu
Afla mai multeKnorr Bratenjus - Sos pentru friptura
Baza de culoare maronie cu o textura catifelata si gust bogat care poate fi folosita ca atare sau pentru a imbunatati gustul preparatelor cu carne.
Afla mai multeKnorr Sos de Piper verde
Piper verde deshidratat si suc concentrat de ceapa si sfecla rosie combinat cu extract de vita.
Afla mai multe2. Inspiratie pentru meniul tau: sosuri derivate
1. SOS OLANDEZ CU ROSII
Ingrediente pentru 10 portii: Knorr Sos olandez 1 l – 1 l + Knorr Sos Tomato Pronto Napoletana – 200 g
Mod de preparare: 1. Blendati sosul Tomato Pronto Napoletana pana obtineti un piure fin. 2. Amestecati cu sosul olandez intr-un vas la foc mic, incalziti timp de 2-3 minute.
2. SOS OLANDEZ CU MANGO
Ingrediente pentru 10 portii: Knorr Sos olandez 1 l – 1 l + Piure de mango – 150 g
Mod de preparare: Amestecati piureul de mango cu sosul olandez intr-un vas la foc mic, incalziti timp de 2-3 minute.
3. SOS MALTESE
Ingrediente pentru 10 portii: Knorr Sos Olandez 1 l – 1 l + Ceapa salota – 50 g + Vin alb – 200 ml + Suc de portocale rosii
Mod de preparare: Pregatiti din ceapa salota taiata foarte fin, vin alb si piper negru proaspat macinat o reductie de vin. Strecurati peste sosul olandez incalzit si adaugati sucul de portocale rosii, incalziti timp de 2-3 minute.
4. SPUMA DE SOS OLANDEZ
Ingrediente pentru 10 portii: Knorr Sos olandez 1 l – 1 l + Frisca lichida neindulcita – 100 ml + Zeama de lamaie – 30 ml
Mod de preparare: 1. Incalziti intr-un vas la voc mic sosul olandez, timp de 2-3 minute. 2. Turnati frisca intr-un sifon si aerati cu ajutorul unei capsule cu azot. 3. Adaugati frisca aerata peste sosul olandez incazlit amestecati incet si asezonati cu zeama de lamaie.
5. SOS OLANDEZ CU BOABE DE MUSTAR DIJON
Ingrediente pentru 10 portii: Knorr Sos olandez 1 l – 1 l + Frisca lichida neindulcita – 100 ml + Mustar cu boabe de mustar Dijon – 70 g
Mod de preparare: 1. Incalziti intr-un vas la voc mic sosul olandez, timp de 2-3 minute. 2. Turnati frisca intr-un sifon si aerati cu ajutorul unei capsule cu azot. 3. Adaugati frisca aerata peste sosul olandez incazlit amestecati incet si asezonati cu mustarul cu boabe de mustar Dijon.
1. SOS DE BAZA
Ingrediente pentru 10 portii: Knorr Sos brun spaniol – 100 g + Apa – 1 l
Mod de preparare: Adaugati sosul brun in apa care fierbe intr-un vas la foc mic. Amestecati pentru omogenizare. Fierbeti timp de 2 minute.
2. SOS PENTRU FRIPTURA
Ingrediente pentru 10 portii: Sos de baza – 1 l + Stafide – 100 g + Ciocolata amaruie – 20 g + Jiul de carne format de la friptura la tava sau friptura la tigaie – 150 ml
Mod de preparare: Fierbeti la foc mic sosul de baza, adaugati stafide si bucati de ciocolata amaruie, fierbeti timp de 2-3 minute, amestecand constant. Pentru a imbogati gustul si textura sosului, adaugati spre sfarsitul fierberii jiul de carne.
3. SOS ROBERT
Ingrediente pentru 10 portii: Sos de baza – 1 l + Ceapa, tocata foarte fin – 90 g + Unt – 80 g + Vin alb – 100 ml + Hellmann’s Mustar clasic – 30 g
Mod de preparare: Intr- tigaie sotati ceapa in unt pana devine translucida. Inabusiti cu vin alb si reduceti lichidul. Adaugati sosul de baza si fierbeti la foc mic timp de 2-3 minute. Luati vasul de pe foc, asezonati cu mustar si felii de unt.
4. SOS DE VIN ROSU
Ingrediente pentru 10 portii: Sos de baza – 1 l+ Ceapa, tocata fin – 100 + Vin rosu – 200 ml + Cimbru proaspat – 10 g
Mod de preparare: Intr- tigaie sotati ceapa in unt pana devine translucida. Inabusiti cu vin rosu. Adaugati cimbru proaspat si ferbeti pana reduceti lichidul. Strecurati reductia de vin in sosul de baza si fierbeti timp de 1 minut.
5. SOS DE IENUPAR
Ingrediente pentru 10 portii: Sos de baza – 1 l + Ceapa, tocata fin – 100 g + Vin rosu – 100 ml + Gin – 30 ml + Boabe de ienupar – 15 buc + Cimbrisor – 3-4 g (2 crengute)
Mod de preparare: Intr- tigaie sotati ceapa in unt pana devine translucida. Inabusiti cu vin rosu. Adaugati boabele de ienupar si ferbeti pana reduceti lichidul. Strecurati reductia de vin in sosul de baza si fierbeti timp de 1-2 minut. Asezonati la finalul fierberii cu gin si cimbrisor.
6. SOS DE PIPER VERDE
Ingrediente pentru 10 portii: Ceapa salota, taiata fin – 150 g + Unt – 70 g + Boabe de piper verde – 60 g + Cognac – 50 ml + Sare si piper macinat – dupa gust
Mod de preparare: Intr- tigaie sotati ceapa salota in unt pana devine translucida. Adaugati boabele de piper verde si sotati in continuare. Inabusiti cu cognac si flambati (Atentie, sa nu stati cu ochii in tigaie!) Adaugati reductia de piper verde la sosul de baza si fierbeti timp de 1-2 minute. Daca este cazul, asezonati cu sare si piper macinat.