Jord Althuizen este un binecunoscut maestru bucatar al gratarului din Olanda, care a invatat arta gratarului in timp ce calatorea in Statele Unite ale Americii. El impartaseste cateva sfaturi vitale:
Inspirat de un duel al gratarului in Colorado, Jord Althuizen era determinat sa aduca cultura americana a gratarului in Olanda. Acum, el traversearaza tara cu camionul sau "Smokey Goodness"*, a participat un membru al juriului la nenumarate emisiuni de TV si radio, si lucreaza in prezent ca consultat in arta gratarului.
1. AIDA
2. Ia-ti timp
"De obicei ajungem intr-o locatie cu cel putin jumatate de zi inainte pentru a gati incet porcul si coastele, si pentru a realiza toate mise-en-place-urile. In acest mod putem oferi toata atentia gatitului. Cand alegi drumul cel scurt, autenticitatea va avea de suferit. "
3. Sistem etans
4. Iesi in evidenta
"Gandeste-te la nevoile clientilor si ofera-le o varietate de produse, precum peste, pui, miel si porc. Tine cont de faptul ca oamenii tind sa manance mai putin zahar si mai putina sare, si ofera-le intotdeauna optiunea de fara gluten. O mancare de calitate incepe intotdeauna cu ingredient de calitete: nu subestima importanta painii si lucreaza, unde este posibil, cu ingrediente sustenabile, produse local."