Menu

10:04

Bucataria Mediteraneana cuprinde retetele tuturor tarilor situate in Bazinul Mediteranean si se evidentiaza prin folosirea ingredientelor proaspete si naturale preparate prin metode simple si sanatoase. Rezultatul este un preparat extrem de gustos si sanatos, variat in functie de culturile, religiile si traditiile culinare ale fiecarei tari din regiune.

Putem imparti bucataria mediteraneana in 3 regiuni culinare: Nord-Africana (Maroc si Tunisia), Est-Mediteraneana (Egipt, Grecia, Israel, Liban, Siria, Turcia) si Sud-Europeana (Italia, Franta, Spania), acestea fiind si cele mai importante tari care alcatuiesc aceasta bucatarie savuroasa si apreciata in ultimii ani de romani.

Toate tarile din regiune au in comun doua elemente importante: climatul cu veri calde si uscate si ierni blande, si apele bogate ale Marii Mediterane.

Chef trainer Gheorghe Hanes

Cu specializari atat in Romania cat si in Germania, Maestrul in Arta Culinara Gheorghe Hanes a avut prima pozitie de Bucatar Sef inca din anul 1972. In experienta sa de peste 40 de ani, are premii castigate la concursuri nationale de gastronomie si a fost de doua ori capitan al echipei nationale la festivaluri internationale de gastronomie.

Intreaga sa cariera este presatata cu pozitii la Hoteluri si Restaurante pe litoral, loc unde continua sa profeseze si azi, atat ca Maestru in Arta Culinara, cat si ca Lector si Evaluator de Competente gastronomice. 

Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu