Bucataria italiana este caracterizata printr-o gama larga de ingrediente, ce se regasesc intr-o varietate de retete regionale. Felurile de mancare reprezinta un element important al stilului de viata italian si reflecta in principal cultura si istoria acestui popor. Italia este o tara a vinurilor si a branzeturilor, a cafelelor de exceptie, a zecilor de feluri de paste si pizza, avand numeroase produse traditionale de o calitate exceptionala. Cei care ajung sa viziteze aceasta tara pot remarca faptul ca obiceiurile alimentare difera de la un oras la altul.
Fiecare oras are un mod distinctiv de preparare al carnatilor, branzeturilor, vinului si a painii. Pastele se gatesc diferit in functie de regiune. In nicio alta tara din lume nu se gasesc atat de multe varietati culinare impartite in diviziuni regionale.
Chef trainer Catalin Jernoiu
Are o experienta de peste 20 de ani, pe care a acumulat-o in bucatariile mai multor restaurante din Bucuresti. Un autodidact convins, a studiat intens arta gastronomica, atat in tara cat si peste hotare, avand un singur scop: “transformarea bucatariei traditionale romanesti in una de top, cu preparate clasice, gatite si prezentate in versiune moderna, fara a altera traditia si gustul desavarsit al bucatelor romanesti.”
Despre retete Catalin spune ca le reinventeaza in functie de ceea ce se gaseste pe piata. ”Ma inspira tot ce apare in media, pe internet, in carti si bineinteles sezonnul in care suntem. Imi place sa merg in magazine de profil si sa observ ceea ce au adus nou.”