Jackfruit
Un fruct din Asia de Sud-Est, care imita textura carnii si este o alternativa excelenta pentru vegetarieni sau pentru cei care vor sa reduca cantitatea de carne. Chiar daca fructul proaspat de jackfruit este greu de gasit, poti sa folosesti conservele cu jackfruit. Incearca sa il introduci intr-o versiune vegana a celui mai popular sandvis.
Alge
Un ingredient esential in bucataria japoneza, algele au continut scazut de calorii si sunt o sursa de iod si alte vitamine si minerale. Acestea sunt variate si au o aroma sarata, de mare, perfecta pentru a complementa supele, salatele sau preparatele cu orez din meniul tau. Incearca sa le adaugi in preparatele tale pentru un plus de savoare!
Conopida
Conopida gatita si data pe razatoare este un inlocuitor fantastic pentru orezul alb traditional, atunci cand vrei sa ai in meniu un fel de mancare cu putine calorii si multe fibre. Alternativ, poti sa o coci intreaga la cuptor.
Fructul dragonului
Acest fruct cu aspect exotic face parte din familia cactusilor. Taie fructul dragonului si serveste-l ca si garnitura sau adauga-l in salata sau taco pentru o experienta unica!
Spirulina
Spirulina este o alga verde-albastra recoltata din lacurile tropicale, o sursa bogata de vitamine, minerale si proteine pe baza de plante. Nu este la fel de usor de incorporat in preparatele tale savuroase deoarece este accesibila mai ales in format pudra, dar se potriveste excelent in deserturi sau bauturi, precum smoothie-ul.
Radacina de maca
Spre deosebire de spirulina, radacina de maca poate fi gatita cu alte legume in placinte, gemuri sau supe. Cu toate acestea, cea mai comuna forma gasita in afara Peruului, cea mai mare recoltatoare de radacina maca, este cea de pulbere sau faina. Are o aroma pamantie, de nuci, si poate fi folosita in produse de patiserie, precum si in smoothie-uri.