In timp ce gustul este in continuare unul dintre cele mai importante criterii in alegerea unui preparat, nutritia si un stil de viata sanatos incep sa capete din ce in ce mai multa importanta pentru clienti.
Mai jos gasesti factorii care contureaza perceptia societatii asupra sanatatii:
- Autoritatile din domeniul alimentar devin din ce in ce mai atente in identificarea alimentelor sanatoase si nesanatoase.
- Studiile referitoare la alimente educa oamenii despre mancare si ingrediente.
- Exista o crestere a numarului de clienti care isi pot permite mese mai sanatoase.
- Mass-media sustine abordarea unui stil de viata sanatos si prezinta consecintele alimentatiei nesanatoase.
Din cauza acestei preocupari crescute pentru alimentatia sanatoasa, profesionistii din serviciile alimentare au responsabilitatea de a:
- Educa clientii asupra importantei unei nutritii bune.
- Oferi clientilor variante de meniu mai sanatoase.
- Arata ca alimentele nutritive pot fi la fel de interesante si gustoase.
Pentru a crea un meniu hranitor si echilibrat, trebuie sa cunosti elementele de baza ale alimentatiei sanatoase. Mai jos gasesti cele 2 ghiduri de baza, pe care le vom analiza pentru a planifica si a pregati mese sanatoase.
Farfuria mea
Publicat de Harvard School of Public Health (Universitatea Harvard de Sanatate Publica), acest ghid arata imaginea de ansamblu a unei farfurii si portiile recomandate pentru a crea o farfurie nutritiva.