Cand vine vorba despre o bucatarie in industria HoReCa, poate fi greu sa tii pasul cu nevoile clientilor tai in aceea ce priveste alergiile si preferintele dietetice. Verifica lista de mai jos pentru a tine cont de alergenii alimentari din bucataria ta:
-
Lista de verificare pentru managerul de locatie: intampina clientii cu alergii si intoleranta la gluten
- Personalul tau stie despre existenta unor diete speciale? Personalul tau cunoaste reglementarile legale privind alergenii?
- Exista instructaje privind glutenul si alergiile alimentare?
- Exista un plan care sa tina cont de nevoia de formare continua a angajatilor in ceea ce priveste noile alergii alimentare si procesele respective?
- Exista un proces de certificare pentru alergiile alimentare pe care il poti face cunoscut clientilor tai?
- Exista un plan de actiune despre cum poti sa ajunti clientii care sufera o reactie alergica grava?
- Cum ofera concurenta ta preparate care tin cont de alergiile alimentare?
Lista de verificare in restaurant: cum facilitezi comunicarea intre clienti si bucatarie
- Sunt clare nevoile alimentare ale clientului tau?
- Au fost acestea explicate in bucatarie intr-un mod clar?
- Trebuie sa explici ceva clientului in urma feedback-ului din bucatarie?
- Bucataria poate confirma daca au fost gatite preparate cu cerinte speciale?
- Experienta clientului poate sa confirme ca totul a functionat corect in preluarea comenzii si dupa ce au terminat de mancat?
- Exista anume interactiuni observate in timpul experientei care pot fi recomandate conducerii ca si imbunatatire in procesul de comunicare?
Lista de verificare in bucatarie: cum sa pregatesti preparate fara gluten si fara alergeni
- Sunt alimentele etichetate corect?
- Ce ingrediente din meniul tau provoaca reactii alergice?
- Exista preparate in meniul tau care pot fi usor adaptate pentru a tine cont de nevoi dietetice speciale?
- Care produse/preparte nu pot fi adaptate pentru a tine cont de aceste nevoi dietetice speciale?
- Exista o zona dedicata in bucatarie si un set de echipamente folosite pentru a preveni riscul de contaminare incrucisata?
- Exista un sistem care sa separe in mod clar comenzile normale de cele cu dieta speciala?
- Meniul special a fost confirmat echipei din restaurant?